Urheilija tuli ylipainoisena olympiapunnitukseen – rangaistus uhkaa

Kansainvälinen judoliitto on aloittanut tutkinnan algerialaisen Messaoud Redouane Drisin saapumisesta ylipainoisena punnitukseen Pariisin olympialaisissa.

Drisin oli määrä otella maanantaina Israelin Tohar Butbulia vastaan miesten 73 kilon sarjassa. Algerialainen saapui kuitenkin sunnuntain punnitukseen vain kymmenen minuuttia ennen määräaikaa.

Vaaka näytti 400 gramman ylitystä, minkä myötä Dris ei läpäissyt punnistusta ajallaan. Israelin kisadelegaatio älähti tapauksesta välittömästi, sillä tapaus vaikutti tahalliselta keinolta välttää vastustajan kohtaaminen. Tempaus vaikuttikin lähinnä poliittiselta.

– Meidän kantamme on, että tällaisella ei ole mitään sijaa urheilussa, Israelin delegaatio ilmoitti.

Kansainvälinen judoliitto on kieltänyt urheilijoita vetäytymästä otteluista poliittisten syiden takia. Myös aiemmissa olympialaisissa on nähty tilanteita, joissa muslimimaiden edustajat ovat kieltäytyneet ottelemasta juuri israelilaisia vastaan. Tokion olympialaisissa kolme vuotta sitten toinen Algerian edustaja, Fethi Nourine vetäytyi ottelusta nimenomaan Butbulia vastaan.

Nykyisessä poliittisessa tilanteessa tapaukset ovat saaneet entistä enemmän huomiota.

Messaoud Redouane Drisia uhkaa nyt rangaistus. Algerian olympiakomitea ei ollut halukas kommentoimaan asiaa uutistoimisto Reutersille.

– Olympialaisten jälkeen asia tutkitaan perusteellisesti läpi, ja jatkotoimiin ryhdytään, jos tilanne vaatii, judoliitto IJF kommentoi tiedotteessaan maanantaina.

– Uskomme, että urheilun pitäisi pysyä yhtenäisyyden ja reilun pelin alueena, vapaana kansainvälisten konfliktien vaikutuksesta. Valitettavasti urheilijoista tulee usein laajempien poliittisten kiistojen uhreja, mikä on vastoin urheilun arvoja, liitto jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat