Ravintorikkaasta pinaatista saat tehtyä herkullisia sipsejä, kun suolaisen nälkä yllättää.
Lehtikaalisipsit ovat olleet jo jonkin aikaa trendikäs terveysherkku, mutta jos kaipaat vaihtelua, kokeile kevyitä ja rapeita pinaattisipsejä. Näitä sipsejä voit syödä huoletta, sillä pinaatti on vähäkalorinen herkku. Sadassa grammassa pinaattia on vain 56 kilokaloria.
Kun mielesi tekee suolaisia, rouskuvia perunalastuja, kokeile huviksesi tätä vähäkalorista vaihtoehtoa Fitsugar-sivuston Jenny Sugarin ohjeella.
Pinaattisipsit
Tarvitset:
Noin 5 dl pestyjä ja kuivattuja babypinaatin lehtiä
1/2 teelusikallista oliiviöljyä
Valkosipulijauhetta
Merisuolaa
Tee näin:
1. Esilämmitä uuni 170 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
2. Laita pinaatit kulhoon ja sekoita joukkoon oliiviöljy. Ripottele joukkoon vielä valkosipulijauhetta ja merisuolaa.
3. Asettele lehdet yhteen kerrokseen pellille.
4. Laita pelti uuniin 7–10 minuutin ajaksi, jotta pinaatinlehdet kuivuvat ja tummuvat hiukan. Älä pelästy, vaikka lehdet kutistuvat. Poista pelti uunista ja anna jäähtyä viiden minuutin ajan.
5. Nauti heti!
(MTV LIFESTYLE)