Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Täydellinen käyttötapa punajuurille – tätä on pakko kokeilla!

punajuurisipsit
Punajuurisipsit ovat herkullisen ohuita ja rapeita. Shutterstock
Julkaistu 03.11.2016 21:15

Emmi Kärkkäinen

emmi.karkkainen@mtv.fi

Juuressipsit ovat yhtä koukuttavan herkullisia kuin tavalliset sipsit, mutta kaiken lisäksi ne ovat vielä terveellisiä.

Punajuuri on terveellinen ja herkullinen syksyn satokausituote. Punajuuresta saa herkullista naposteltavaa valmistamalla siitä sipsejä. Sipsit ovat yksinkertaisia ja helppoja tehdä. Ne koukuttavat syömään yhtä pahasti kuin tavalliset sipsit, mutta ovat kaiken lisäksi vielä terveellisiä!

Punajuurisipsit

2 keskikokoista punajuurta, kuorittuna ja viipaloituna
1 rkl öljyä
merisuolaa

Laita punajuuriviipaleet kulhoon ja lisää öljy. Sekoita hyvin, jotta öljy levittyy kauttaaltaan.

Levitä kahdelle uunipellille leivinpaperit. Asettele punajuuriviipaleet pelleille.

Paista 150-asteisessa uunissa 1 tunti. Tarkista punajuurien tilanne puolivälissä. Jos uunisi paistaa epätasaisesti, vaihtele vähän punajuurien paikkoja.

Paista, kunnes sipsit ovat kuivia ja rapeita. Joskus tähän voi mennä jopa yli tunti. Ripottele valmiiden sipsien päälle merisuolaa.

Nauti!

Lähde: Riverford Organic Farmers 

3:40img

Tuoreimmat aiheesta

Juurekset