Bataateista valmistetut sipsit ovat sekä herkullista että terveellistä naposteltavaa.
Moni avaa valmiin sipsipussin viikonlopun kunniaksi, vaikka rasvainen ja suolainen herkku olisi todella helppo korvata myös terveellisemmällä vaihtoehdolla, itsetehdyillä bataattisipseillä. Poimi näiden herkullisten, itsetehtyjen sipsien resepti ja herkuttele jatkossa huoletta!
Bataatti sopii hyvin laihduttajalle
Bataatti on erityisen sopivaa herkkua laihduttajille useammasta syystä. Yksi syy on se, että luontaisen makeutensa vuoksi bataatti voi auttaa ehkäisemään makeannälkää.
Bataatissa on myös yhdistelmää, joka lisää verensokeria säätelevää adiponektiini-hormonin määrää. Lisäksi bataateilla on suhteellisen matala glykeeminen indeksi, joka osaltaan auttaa estämään verensokeripiikkejä syömisen jälkeen. Kun verensokeri pysyy tasaisena, välttyy todennäköisemmin herkkuhimoilta.
Bataatti on niin ikään runsaskuitusta herkkua ja runsaskuituisten ruokien suosiminen on tunnetusti oiva keino säädellä näläntunnetta. Yksi keskikokoinen bataatti sisältää jopa neljä grammaa kuitua.
Kuminalla maustetut bataattisipsit
4 annosta
suuri kuorittu bataatti
2 rkl sulatettua kookosöljyä
2 tl jauhettua kuminaa
ripaus paprikaa
1,5 tl suolaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa bataatti ohuiksi siivuiksi mandoliinin tai terävän veitsen asulla. Asettele siivut suureen astiaan ja lisää joukkoon öljy ja mausteet.
Paista uunissa 20–25 minuuttia tai siihen asti, kunnes sipsit ovat rapeita ja kullanruskeita.
Anna jäähtyä. Sipsit jäykistyvät vielä hieman jäähtymisen päätteeksi.
Herkuttele!
Lähde: thrivemarket.com