Vakoiluskandaalissa ryvettynyt Kanada teki valituksen

Vakoiluskandaalissa ryvettynyt Kanadan naisten jalkapallomaajoukkue valittaa olympiaturnauksessa saamastaan pistemenetyksestä Urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CASiin.

Hallitsevalle olympiavoittajalle Kanadalle mätkäistiin kuuden sarjapisteen rangaistus kisojen alkulohkoon, sillä joukkue oli vakoillut Uuden-Seelannin harjoituksia dronella ennen olympiaturnauksen avausottelua. CASin tiedotteen mukaan Kanadan jalkapalloliitto ja olympiakomitea vaativat pisterangaistuksen poistamista joko kokonaan tai osittain.

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa antoi tapauksesta lisäksi yhden vuoden toimintakiellon Kanadan päävalmentajalle Beverly Priestmanille, apuvalmentaja Jasmine Manderille ja videoanalyytikko Joseph Lombardille, mutta Kanada ei ota valituksessaan kantaa kolmikon rangaistuksiin.

CASin on määrä julkistaa päätöksensä Kanadan valituksesta keskiviikkona lounasaikaan.

Kanada on noussut olympiaturnauksessa nollaan sarjapisteeseen kaadettuaan Uuden-Seelannin ja emäntäjoukkue Ranskan, joten joukkueella on rangaistuksesta huolimatta mahdollisuus päästä olympialaisten pudotuspeleihin. Kanada etenee pistemenetyksenkin kanssa jatkopeleihin, jos se vain kaataa lohkon päätösottelussaan keskiviikkoiltana Kolumbian.

Lue myös:

    Uusimmat