Vastaamon tietomurron puinti jatkuu hovioikeudessa

Tämä Aleksanteri Kivimäen Vastaamo-tuomiosta on syytä tietää 6:01
Tämä Aleksanteri Kivimäen Vastaamo-tuomiosta on syytä tietää.

Vastaamon tietojärjestelmä murrettiin loppuvuodesta 2018, ja sieltä kopioituja arkaluontoisia tietoja levitettiin verkossa.

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurtoon liittyvä rikoskokonaisuus etenee hovioikeuden käsiteltäväksi. Helsingin hovioikeus kertoi asiasta keskiviikkona.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi huhtikuussa Aleksanteri Kivimäen törkeästä tietomurrosta, kahdestakymmenestä törkeästä kiristyksestä sekä lukuisista törkeän kiristyksen yrityksistä ja törkeistä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisistä yli kuuden vuoden vankeusrangaistukseen.

Oikeus katsoi tuomiossaan, että Kivimäki oli tunkeutunut oikeudettomasti Vastaamon tietojärjestelmään, ladannut potilastietokannan käyttöönsä ja julkaissut internetissä yhteensä noin 33 000 Vastaamon potilastietokannassa olleen henkilön tiedot.

Kivimäki ja yksi asianomistajista on valittanut käräjäoikeuden antamasta tuomiosta hovioikeuteen. Hovioikeuden tiedotteen mukaan Kivimäki on valituksessaan vaatinut, että häntä vastaan ajetut syytteet hylätään tai että ainakin rangaistusta alennetaan.

Pääkäsittelyn ajankohdasta ja kestosta tiedotetaan hovioikeuden mukaan syksyllä.

Vastaamon tietojärjestelmä murrettiin marraskuussa 2018, ja yhtiön potilastietokanta kopioitiin. Vastaamoa ja sen asiakkaita kiristettiin myöhemmin ja asiakkaiden arkaluontoisia tietoja levitettiin verkossa.

Rikosjuttu on uhrien määrällä mitattuna Suomen historian suurin.

Lue myös:

    Uusimmat