Vastaamon tietomurrosta epäilty Kivimäki kiistää syyllisyytensä Twitterissä: En ole osallistunut rikolliseen toimintaan sitten teinivuosieni

Vastaamon tietomurrosta epäilty Julius Kivimäki kiistää syyllisyytensä tietomurtoon. Hän kommentoi asiaa Twitterissä.

– En ole osallistunut rikolliseen toimintaan sitten teinivuosieni, ja kadun niitä toimia syvästi, Julius Kivimäki tviittaa.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi eilen poissaolevana 25-vuotiaan Kivimäen Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurrosta epäiltynä. Mies on aiemmin tuomittu käräjillä alaikäisenä tehdyistä tietoverkkorikoksista.

Kivimäki on etsintäkuulutettu

Kivimäki on etsintäkuulutettu, ja hänestä on annettu eurooppalainen pidätysmääräys. Poliisin tietojen mukaan epäilty oleskelee parhaillaan ulkomailla. Nykyään hän käyttää toista etunimeään Aleksanteri.

Kivimäellä on kotiosoite Espoossa, mutta poliisin mukaan hän on kuitenkin ollut viime vuosina ulkomailla.

– En usko, että poliisi luulee minun olevan tämän teon takana, on absurdia väittää, ettei Isolta-Britannialta saisi tarvittavaa oikeusapua kotietsinnän suorittamiseksi, Kivimäki kirjoittaa Twitterissä.

Kivimäki toteaa, että asia ei selviä yhtään nopeammin hänen istuessaan sellissä. ”Syyttömänä minulla ei ole poliisille juurikaan kerrottavaa.”

– Tulen Suomeen vaikka huomenna kunhan saan vastata syytteisiin vapaalla jalalla. Tällä hetkellä oikeusturvani on vakavasti vaarantunut koska minut on tuomittu vangittavaksi salaisessa oikeudenkäynnissä, joten Suomeen palaaminen on mahdotonta.

Kivimäki kirjoittaa olleensa kahden vuoden ajan ”jatkuvasti yhteydessä poliisiin” asian selvittämiseksi.

Kivimäki tuomittiin ehdolliseen vuonna 2020

Kivimäki tuomittiin vuonna 2020 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen ja tuhansien eurojen korvauksiin petos- ja tietomurtorikoksista, joissa nuorukainen aiheutti harmia muun muassa Yhdysvaltain ilmavoimille ja muille amerikkalaisille tahoille.

Käräjätuomion mukaan nuorukainen oli tehtaillut tekaistuja hätäpuheluita ja aiheuttanut turhia poliisitehtäviä Yhdysvalloissa. 

Mies teki myös esimerkiksi pommiuhkauksen American Airlinesin lennolle, mikä johti siihen, että Dallasista San Diegoon matkannut lento jouduttiin ohjaamaan pois reitiltään.

Rikokset tapahtuivat vuonna 2014, kun mies oli vielä alaikäinen.

Vuonna 2015 mies puolestaan tuomittiin vuosina 2012–2013 tehdyistä tietoverkkorikoksista. Tuolloin 17-vuotias mies todettiin syylliseksi yli 50 000 tietomurtoon.

Lue myös:

    Uusimmat