Venäjän duuma hyväksyi puolustussopimuksen Pohjois-Korean kanssa äänin 397–0

Etelä-Korean presidentti vakuutti, ettei maa aio seurata sivusta, kun Pohjois-Korea lähettää joukkoja Venäjälle.

Venäjän parlamentin alahuone eli duuma on hyväksynyt yksimielisesti puolustussopimuksen Pohjois-Korean kanssa. Sopimus etenee seuraavaksi ylähuoneen eli liittoneuvoston käsittelyyn.

Sopimus hyväksyttiin äänin 397–0.

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea on jo lähettänyt sadoittain sotilaita Venäjälle koulutettaviksi. Sotilaat saatetaan seuraavaksi lähettää Ukrainan-rintamalle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti sopimuksen vieraillessaan Pohjois-Koreassa kesäkuussa, mutta sen yksityiskohtia ei ole kerrottu julkisuuteen. Kremlin mukaan sopimus on selkeä eikä sitä ole tarpeen avata julkisuudessa tarkemmin.

Pohjois-Korea on kiistänyt lähettäneensä sotilaita Venäjälle. Länsimaiden mukaan Pohjois-Korea on jo aikaisemmin lähettänyt aseita ja ampumatarvikkeita Venäjälle käytettäväksi Ukrainan sodassa.

Puolassa vieraileva Etelä-Korean presidentti Yoon Suk-yeol sanoi torstaina, että Etelä-Korea "ei aio jäädä katselemaan toimettomana" Pohjois-Korean joukkojen lisäämistä Venäjällä. Sekä Yoon että Puolan presidentti Andrzej Duda tuomitsivat Pohjois-Korean joukkojen lähettämisen provokaationa, joka vaarantaa turvallisuuden maailmanlaajuisesti, ei vain Korean niemimaalla ja Euroopassa.

Lue myös:

    Uusimmat