Presidentti Stubb: Kysypä keneltä tahansa, haluatko pohjoiskorealaisia sotilaita taistelemaan puolellasi

Tasavallan presidentin Alexander Stubbin mukaan Pohjois-Korean mahdollinen sotilaallinen apu Venäjälle osoittaa sen, miten epätoivoinen Venäjä on. Stubb kommentoi asiaa vierailullaan Berliinissä Saksassa.

Pohjois-Korea on Etelä-Korean tiedustelupalvelun mukaan lähettänyt Venäjälle noin 1 500 erikoisjoukkojen sotilasta. 

Sotilaat ovat sen mukaan parhaillaan koulutuksessa Venäjän Kaukoidässä, josta ne on tarkoitus siirtää myöhemmin rintamalle.

Pohjois-Korea kiistää lähettäneensä joukkoja Venäjälle käytettäväksi Ukrainan sodassa, sanoo maan YK-edustajiston jäsen.

Pohjois-Korean valtiollinen media ei ole kommentoinut tietoa joukoista. Myöskään Venäjä ei ole vahvistanut joukkojen lähettämistä, mutta on puolustanut sotilaallista yhteistyötä Pohjois-Korean kanssa.

Kielii epätoivosta

Presidentti Alexander Stubbin mukaan Pohjois-Korean mahdollinen apu Venäjälle kielii Venäjän epätoivosta.

– Kysypä keneltä tahansa maailmassa: Haluaisitko pohjoiskorealaisia sotilaita taistelemaan puolellasi? Vastaus on varmaan ei, Stubb kommentoi Berliinissä.

– Siksi näemme epätoivoisen teon Venäjältä, jolla ei ole monia liittolaisia maailmassa. Se tarvitsee iranilaisia aseita ja pohjoiskorealaisia sotilaita. Kuinka paljon pahemmaksi tämä voisi mennä? Stubb kysyy.

Jos pohjoiskorealaisia joukkoja nähdäänkin osana Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan, Stubbin mukaan sen merkitystä ei kannata ylitulkita eikä kutsua sitä askeleeksi kohti suursotaa tai maailmansotaa.

 

 




 

 

Lue myös:

    Uusimmat