Pohjoiskorealaiset, antautukaa! Tarjolla ruokaa, suojaa ja kissoja – Ukraina julkaisi houkuttelevan videon sotavankileiriltään

Lieköhän Pohjois-Korean sotilailla nälkä ja pian vilukin, pohti kenties Ukrainan sotilastiedustelu julkaistessaan Venäjään saapuneille sotilaille propagandavideonsa.

Yhdysvaltojen ja Etelä-Korean mukaan Pohjois-Korea on lähettänyt Venäjälle tuhansia sotilaita valmistautumaan osallistumista Ukrainan sotaan Venäjän joukkojen rinnalla. Pohjois-Korea on kiistänyt asian, mutta Ukraina on jo varautunut ottamaan pohjoiskorealaisia sotavankileireilleen.

Ukrainan tietotoimisto Interfax kertoo, että valtio on lähestynyt pohjoiskorealaisia sotilaita suoralla viestillä.

–Teidän ei pidä kokea järjetöntä kuolemaa vieraalla maaperällä ja toistaa satojentuhansien venäläissotilaiden kohtaloa. Antautukaa! Ukraina antaa teille suojan, ruokaa sekä lämpöä, "Haluan elää" -projektin julkaisemalla videolla hehkutetaan.

Projektin taustalla on Ukrainan puolustusministeriö sekä tiedustelupalvelu ja se oli alun perin suunnattu venäläisille ja valkovenäläisille sotilaille, jotka harkitsevat vapaaehtoista antautumista.

Venäjäksi ja koreaksi äänitetty video on kuvattu Ukrainan sotavankien leirikeskuksessa, jossa on videon perusteella tarjolla sotavageille kunnon ruoka-annoksia, lämpimät parakit majoittumiseen ja lisäksi seuraa lemmikeistä, kuten videolla esiintyvistä kissoista.

– Tuhannet Venäjän sotilaat tekivät oikean päätöksen ja odottavat nyt sodan päättymistä hyvissä olosuhteissa, jossa tarjolla on kolme lämmintä ateriaa päivässä sekä terveydenhoitoa, propagandavideo jatkaa.

Ukraina on ilmoittanut, että heidän sotavankileireilleen otetaan sotilaita kaikista "kansallisuuksista ja uskonnoista, ketään syrjimättä".

Videon on julkaissut muun muassa valkovenäläinen Nexta-media.

Video tuo väkisinkin mieleen Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan sananvaihdon, jossa venäläiset kuuluttivat rajan yli Suomen puolelle propagandaansa kovaäänisillä. "Suomen pojat. Tulkaa hakemaan leipää." Tähän sotamies Vanhala kuittasi Linnan kirjassa: "Tu sinä hakeen leipäs päälle voita!"

Lue myös:

    Uusimmat