Verinen viikko teki tästä alueesta Suomen väkivallan keskuksen

Pirkanmaalla on tapahtunut viikon sisällä useita vakavia väkivaltarikoksia.

Poliisi epäilee, että torstai-iltana 37-vuotias romanimies ampui naista kuolettavasti Tampereen ydinkeskustassa Hämeenkadulla ennen iltakahdeksaa. 

Tämän viimeisimmän vakavan rikosepäilyn lisäksi Tampereen seutua on viikon sisällä koetellut moni muukin vakava rikostapaus.

Viime perjantaina Tampereen Koskipuistossa tapahtui ampumistapaus.

– Suoritetun esitutkinnan perusteella kahden henkilön välille syntyi suusanallista riitaa mikä oli johtanut tönimiseen sekä lopulta tilanteeseen jossa toinen osapuoli otti ampuma-aseen esiin ja ampui sillä useita maahan kohdistuneita laukauksia, poliisi kertoi.

Poliisi otti kiinni tapahtuneesta epäillyn 30-vuotiaan miehen. Tapahtumahetkellä puistossa oli runsaasti ihmisiä.

Poliisi epäilee miestä laittomasta uhkauksesta, ampuma-aserikoksesta sekä vaaran aiheuttamisesta.

Viime viikon lauantaina Pirkkalassa sijaitsevasta asunnosta löytyi keski-ikäisen miehen ruumis. Poliisi epäilee, että mies on saanut surmansa jo kevättalvella.

Pirkanmaan käräjäoikeus on vanginnut 41-vuotiaan miehen ja 64-vuotiaan naisen epäiltynä henkirikoksesta. Rikoksesta epäiltyjen epäillään syyllistyneen myös hautarauhan rikkomiseen. Poliisi ei epäile teosta kaksikon lisäksi muita ihmisiä.

Viime sunnuntaina poliisi kertoi löytäneensä naisen kuolleena asunnosta Tampereella. Nainen löydettiin poliisille tehdyn ilmoituksen perusteella.

Rikoksesta epäilty mies otettiin kiinni sunnuntaina, kun hän meni itse ilmoittautumaan poliisille. Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi miehen keskiviikkona.

Uhriksi joutunut nainen ja taposta epäilty mies tunsivat toisensa. Poliisi rikosta asiaa tappona.

Kaksi tapon yritystä

Maanantaina ja keskiviikkona Sisä-Suomen poliisilaitos sai tutkittavakseen kaksi tapon yritystä.

Maanantainen tapaus alkoi kello 21 aikaan hätäkeskukseen tulleella hälytyksellä. Sen mukaan Nokialla sijaitsevassa yksityisasunnossa oli tapahtunut väkivaltarikos.

Tapahtumapaikalla ilmenneiden seikkojen perusteella poliisi käynnisti esitutkinnan epäillystä tapon yrityksestä.

Teon johdosta on ollut pidätettynä yksi henkilö, jonka Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi 12.9.2024 todennäköisin syin teosta epäiltynä. Vangittu henkilö ja rikoksen uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Rikoksen uhri on toipumassa saamistaan vammoista, eikä hänellä ole hengenvaaraa.

Keskiviikkona poliisi sai hälytystehtävän Nokian Koskenmäkeen. Ilmoituksen mukaan yksityisasunnossa oli tapahtunut puukotus.

Poliisi otti tapahtumapaikalta yhden henkilön kiinni epäiltynä tapon yrityksestä. Myös tässä tapauksessa epäilty ja uhri tunsivat toisensa. Uhri kuljetettiin ensihoidon jälkeen sairaalaan.

Juttua muokattu 16.9. kello 8.50. Korjattu sana Tampereen pois Pirkkalan edestä.

Lue myös:

    Uusimmat