Video: Pohjoiskorealaiset sotilaat näyttävät valmistautuvan sotaan Venäjän rinnalla

Etelä-Korean tiedustelun mukaan Pohjois-Korea on lähettänyt 1 500 sotilasta Venäjälle avuksi.

Ukrainan strategisen viestinnän ja informaatioturvallisuuden keskus Spravdi on julkaissut videon, jolla oletettavasti pohjoiskorealaiset sotilaat näyttävät olevan Venäjällä valmistautumassa liittymään Venäjän Ukrainassa käymään hyökkäyssotaan.

Videolla yksi sotilaista vaikuttaa ohjeistavan muita pohjoiskorealaisella aksentilla.

Etelä-Korean tiedustelupalvelu ei kommentoinut videota uutistoimisto AFP:lle.

Yonhap: Noin 10 000 sotilasta lähetettäneen Venäjälle

Eteläkorealainen uutistoimisto Yonhap uutisoi perjantaina Etelä-Korean tiedustelupalvelun vahvistaneen, että Pohjois-Korea on päättänyt lähettää noin 10 000 sotilasta tukemaan Venäjää sen sodassa Ukrainaa vastaan ja että 1 500 sotilasta on jo siirretty Venäjälle.

Etelä-Korean tiedustelupalvelun mukaan sotilaat olisi jo sijoitettu eri tukikohtiin Venäjän Kaukoidässä, mistä heidät lähetetään taistelukentille koulutuksen jälkeen.

Joukkoja on tiedustelupalvelun mukaan lähetetty ainakin Vladivostokin, Ussurijskin, Habarovskin sekä Blagoveshtshenskin tukikohtiin. Tiedustelupalvelun mukaan Venäjän avuksi lähetettäviin joukkoihin kuuluu muun muassa erikoisjoukkoja.

Venäjä sanoo vallanneensa ukrainalaiskylän

Venäjän puolustusministeriö kertoo, että venäläisjoukot ovat vallanneet kylän itäisessä Ukrainassa. Vallattu kylä mahdollistaa osaltaan venäläisjoukkojen etenemisen kohti Kurakhoven teollisuuskaupunkia. Kurakhove sijaitsee länteen Donetskin kaupungista, joka on jo Venäjän joukkojen hallussa.

Venäjä on vallannut useita alueita Ukrainassa kuluvan vuoden aikana. Viime kuukausina Venäjän joukot ovat onnistuneet etenemään länteen päin Donetskin alueella Ukrainan itäosassa.

Lue myös:

    Uusimmat