Voi pilata tavoitteesi! Personal trainer listaa suomalaisten tyypillisimmät liikuntamokat

kuntosali
Liian rankat treenit heti alkuvaiheessa voivat kostautua myöhemmin.Lehtikuva
Julkaistu 23.01.2017 06:43
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Alku kannattaa ottaa maltilla, jos haluat pysyä terveenä ja päästä asettamiisi tavoitteisiin. 

Teitkö taas kerran lupauksen kesäkuntoon pääsemisestä? Personal trainer Mimmu Nummelan mukaan ihmisten tulisi pyrkiä eroon pikadieetti- ja kuntokuuriajattelusta, ja ottaa nopeiden tulosten sijaan vastuuta omasta hyvinvoinnista todellisen muutoksen kautta.

– Loppupeleissä muutokset saattavat olla todella pieniä, kunhan niitä ei pelkää liikaa. Vaikutus elämänlaatuun voi kuitenkin olla todella iso, Nummela toteaa.

Tyypillisin virhe kesäkuntoa tavoittelevien keskuudessa Nummelan mukaan on se, että syödään liian vähän. Kun ruokaa ei syödä tarpeeksi, elimistö menee säästöliekille, aineenvaihdunta ja palautuminen hidastuvat, energiatasot laskevat ja mielitekojen määrä lisääntyy.

Toinen tyypillinen virhe on lähteä liikkumaan liian kovalla tahdilla heti alusta alkaen. Nämä molemmat virheet laskevat motivaatiota ja hidastavat tavoitteiden saavuttamista.

laihdutus

Laihduttajankin tulee muistaa syödä kunnolla.

– Kun asutaan salilla ja syödään liian vähän, hetken päästä ollaankin kipeinä ja mietitään, miten tässä nyt näin kävi, Nummela toteaa.

Turha kainostelu joutaa romukoppaan 

Viime vuosina fitness on nostanut suosiotaan myös tavallisten ihmisten keskuudessa, mutta nyt vartalon muokkaamisessa ollaan Nummelan mukaan menty jopa jonkin verran inhimillisempään suuntaan. Ulkonäkö ei ole ainoa asia, jota lähdetään muuttamaan, vaan nykyisin keskitytään yhä enemmän myös terveyteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Asioita mietitään entistä syvällisemmin.

hengitys metsä mies

Kokonaisvaltainen hyvinvointi on noussut yhä tärkeämpään rooliin. 

Nummela on huomannut tämän suuntauksen hyvin myös omassa työssään.

– Se ei ole pelkkää painoilla heilumista, vaan mukaan on tullut mindfulnessia ja erityyppisiä keskustelu- ja itsetuntoharjoituksia. Toivotaan, että näiden avulla muutos saataisiin lähtemään itsestä, ei ulkoisten motivaatioiden kautta.

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäksi Nummela kehottaa kaikkia heittämään turhan kainostelun ja häpeilyn romukoppaan ja kokeilemaan rohkeasti omia rajojaan.

– Mitään ei tarvitse osata valmiiksi, mutta kaikkea kannattaa yrittää. Ei kannata jäädä liikaa pohtimaan, mitä joku ajattelee tai mitä jos nyt epäonnistun. Jos haluat kokeilla tankotanssia, niin mene testaamaan! Nummela kannustaa.

Tämä yksi muutos voi olla avain kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Liikunta