Yllätys klassikkoradalla: F1-tähtien viestiryhmässä räiskyi

Legendaariseen Monzan rataan tehdyt muutokset ovat aiheuttaneet kipakkaa palautetta F1-kuskien yksityisessä viestiryhmässä GP-viikonlopun alla, motorsport.com uutisoi. 

Monzan radalle on vedetty uusi asvaltti ja uusittu kanttikiveyksiä, joista varsinkin jälkimmäinen muokkaus on aiheuttanut harmia kuskeille. Lisäksi asiassa on kiristänyt se, etteivät kuljettajat ole saaneet muutoksista mitään etukäteistietoa tai -varoitusta kuskiyhdistyksen kautta. 

GP-kuljettajien yhdistyksen (GPDA) puheenjohtaja Alex Wurz vahvisti motorsport.comille, että kuskien WhatsApp-ryhmä on käynyt kuumana asian seurauksena. 

– En ole ajanut uusien kanttikivien yli, mutta vanhat kanttarit esimerkiksi Ascarin tyyppisessä mutkassa vaativat todella palkitsevaa tarkkuutta kuljettajilta, F1-sarjassa yhteensä kuudella kaudella vuosituhannen vaihteen molemmin puolin ajanut Wurz kommentoi.

– Jos olisin ratasuunnittelija, en olisi ottanut vastaan rahaa noiden kanttikivien muuttamisesta. Ne eivät vaikuttaneet vaarallisilta, ja ne olivat oleellinen osa radan luonnetta. 

Esimerkiksi Mercedes-tallin George Russell jakoi Wurzin näkemykset. 

– Ascari-mutkassa olevat kanttikivet olivat aiemmin uniikkeja. 

– Nyt ne ovat täysin tasaiset, mikä mahdollistaa kuljettajille mutkan läpileikkaamisen. 

Russell epäilee, että ratojen omistajat päättävät muutoksista täysin itse. Vastaavaa on nähty aiemmin esimerkiksi Brasiliassa. Kuljettajat haluaisivat antaa näkemyksiään mahdollisista muutoksista tai ainakin kuulla niistä hyvissä ajoin. 

– Olemme puhuneet tästä useita kertoja. Kuljettajat kuulevat usein viimeisenä, kun rataa on muutettu, Russell totesi. 

– GPDA kuulisi mielellään (Kansainvälisen autoliiton) FIA:n ja rataomistajien suunnitelmista ennen muutoksia. Tässä tapauksessa olisimme voineet säästää rahaa sekä perinteitä, Wurz summasi. 

Monzassa ajetaan perjantaina harjoituksia. Aika-ajot ovat edessä lauantaina ja kisa sunnuntaina. 

Lue myös:

    Uusimmat