Tässä 10 herkullista syyskauden kasvisreseptiä, jotka kunnioittavat sesongin raaka-aineita ja makuhermoja täpöillä.
Lokakuu on kenties helpoin hetki pitää kasviskuukausi ts. lihaton lokakuu. Itse en siihen lähtenyt, mutta syksy tuo luonnostaan juurekset ja muut loppukesän kasvikset ruokavalioon. Ne ovat nyt parhaimmillaan eikä niistä tarvitse liiemmin kukkaroa venyttää. Keräsin yhteen herkullisimpia syyskauden kasvisreseptejä antamaan inspiraatiota ja huippuhetkiä ruokapöydässä. Ne ovat juuri sellaisia, joissa ei heti edes hahmota syövänsä "kasvisruokaa". Itseäni ärsyttää, kun hyvä ruoka kategorioidaan pääraaka-aineen mukaan. Itselleni merkkaa ainoastaan annoksen olemus ja sen rakennusaineiden kombo. Alkoi tehdä heti niin montaa näistä mieli.
KURPITSA:
• Kurpitsarisotto
• Gnocchit kurpitsan, sienten ja salvian kera
• Kurpitsa-sieni-pähkinälasagne
PORKKANA:
• Porkkana-savujuustorisotto
• Vegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
BATAATTI:
• Bataattignocchit ja rucolapesto
PERUNA:
• Perunagnocchit ja saksanpähkinäkastike
PUNAJUURI:
• Spelttipizza punajuurella
• Pähkinäinen punajuurilasagne
PALSTERNAKKA & JUURISELLERI:
• Sotto - juuresrisotto ilman riisiä