7 kesäistä reseptiä – tämän helpommaksi kokkaaminen ei muutu
Kesälomalla on ihanaa laittaa ruokaa omassa keittiössä, ja kattaa illallinen terassille. Tartu maukkaimpiin kesäresepteihimme, ja kokeile niitä vaikka heti ensi viikonloppuna!
Kokosimme Makuja.fi -sivustolta listan kesäisiä reseptejä, joiden toteuttaminen on yksinkertaista ja nopeaa. Kokkaamisen ei tarvitse olla vaikeaa, jos löytää oikeat reseptit!
1. Helppo bouillabaisse
Bouillabaisse on klassinen ranskalainen äyriäisruoka. Toisin kuin voisi kuvitella, tämä ruokalaji on äärimmäisen helppo valmistaa. Katso resepti alla olevasta linkistä!
2. Raikas gazpacho
Gazpacho on andalusiasta kotoisin oleva, perinteinen kylmä keitto. Se sopii loistavasti kesäiseksi lounaaksi tai illallisen alkupalaksi.
Gazpachokeittoon törmää yleensä hienojen ravintoloiden menuta lukiessa, joten monilla saattaa olla iso kynnys valmistaa sitä. Tämä on täysin turhaa, sillä gazpacho on todella helppo valmistaa itse. Tarjoile gazpacho illallisjuhlien alkupalana pienistä vesilaseista, ja koristele keitto jokiravun pyrstöillä, silputuilla kasviksilla tai tuoreilla basilikan lehdillä!
3. Ceviche
Ceviche on eteläamerikkalainen alkupala, jossa kalaa on kypsennetty lime- tai sitruunamehun happojen avulla. Korianteri, avokado ja tomaatti sopivat loistavasti yhteen sitrushedelmän ja kalan aromien kanssa. Ceviche maistuu valloittavalta, mutta on yllättävän helppo ruokalaji toteuttaa kotioloissa.
4. Espanjalaiset quesadillat
Quesadilla on herkullinen espanjalainen välipala, joka maistuu myös suomalaiselle lomanviettäjälle. Quesadillassa laitetaan kahden vehnätortillan väliin juustoa, jonka jälkeen tortillalettu grillataan kevyesti. Kun juusto on sulanut ja tortilla on saanut väriä, ota quesadilla pois grillistä ja leikkaa se neljään kolmionmuotoiseen viipaleeseen. Tarjoile viipaleet mausteisen salsan tai raikkaan quacamolen kanssa!
5. Maukas pinaattipiiras
Suolainen piirakka on täyttävä välipala iltapäiväkahvien kanssa tarjoiltavaksi. Pinaatti on terveellinen ja edullinen raaka-aine varsinkin kesällä, joten sitä kannattaa käyttää hyödyksi mahdollisimman monipuolisesti!
6. Sinisimpukat
Varsinkin Etelä-Ranskassa nautitaan pitkin vuotta suurissa padoissa kypsennettyjä, valkoviinissä marinoituja sinisimpukoita. Paikallinen herkku tarjoillaan patongin tai tavallisten ranskanperunoiden kanssa.
Sinisimpukat ovat todella helppo valmistaa myös kotioloissa. Tartu siis rohkeasti tähän suomalaiselle eksoottiseen, mutta mielettömän herkulliseen reseptiin!
7. Grillattu lohi
Lohen grillaaminen on yksi helpoimpia ja nopeimpia tapoja valmistaa maukas ateria. Ainoa virhe, mikä lohen paistamisessa voi sattua, on liian pitkä kypsennysaika. Lohen ei kuulu olla läpiasti kypsennettyä. Se maistuu huomattavasti raikkaammalta ja paremmalta, jos jätät viipaleen keskelle parin millimetrin levyisen, raa’an viivan!
Kokeile vaikka tätä herkullista kastikeohjetta lohen kanssa:
Nita Makkonen, nita.makkonen(at)mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"