Kuka väittää, ettei aamupalaksi voi syödä pastaa? Kokeile tätä helppoa reseptiä, kun kaipaat vaihtelua aamuihisi.
Pasta aamupalana voi kuulostaa oudolta, mutta etenkin viikonlopun brunssille tämä resepti sopii mainiosti. Kokeile Popsugarin pastareseptiä myös nopeana ja helppona arki-illan päivällisenä.
Aamiaispasta
200 g spagettia tai capellini-pastaa
6 paksua siivua pekonia, paloiteltuna
2 rkl paloiteltua salottisipulia
0,5 dl paloiteltuja kirsikkatomaatteja
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria (tai maun mukaan)
1 rkl voita
2 kananmunaa
50 g parmesaania raastettuna
Tee näin:
1. Kiehauta suuri kattilallinen suolattua vettä. Lisää pasta ja anna kypsyä, kunnes se on al dente eli noin neljän minuutin ajan. Valuta pasta. Säästä puoli desiä keitinvettä ja laita se syrjään.
2. Laita liedelle suuri paistinpannu keskilämmölle. Lisää pekoni ja anna kypsyä, kunnes rasva on sulanut ja pekoni on rapea. Lisää pannulle pasta, sipuli, tomaatit ja keitinvesi. Kypsennä, kunnes kaikki neste on imeytynyt pastaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Sulata toisella paistinpannulla voi. Lisää kananmunat ja paista keltuainen ylöspäin, noin 2–3 minuutin ajan.
4. Tarjoile kahdelle lautaselle. Laita kummankin annoksen päälle yksi paistettu muna ja koristele parmesaanilla.
Katso Popsugarin videolta, miltä valmis pasta näyttää:
Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.
Lähde: Popsugar