Espanjalainen munakas ja vesikrassi-persiljasalaattia
Makujen aamussa Marcos Gois. Espanjalainen munakas eli Tortilla Espagnola on loistavaa kesäruokaa. Raaka-aineet ovat yksikertaiset ja ruoka syntyy nopeasti ja helposti.
4 annosta pääruokana / 6-8 annosta pikkusyötävänä
- 800 g perunoita
- 2 isoa sipulia
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 dl oliiviöljyä
- 7-8 kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
Vesikrassi-persiljasalaatti
- 1 nippu vesikrassia
- 1 nippu lehtipersiljaa
- 1 rkl omenaviinietikkaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl suola
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli.
Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää perunat ja sipuli öljyn joukkoon. Kuullota, kunnes perunaviipaleet pehmenevät (n. 15-20 minuuttia).
Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon suolaa sekä kuullotetut perunat ja sipuli, sekoita varovasti.
Lisää pieni määrä oliiviöljyä samalle paistinpannulle, jolla paistoit perunat. Kaada peruna-munakasseos pannulle ja paista keskilämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Kun munakkaan pohja on kypsä (kurkkaa paistinlastan avulla) ja munakas pysyy koossa, kippaa munakas lautaselle ja liu'uta takaisin pannulle. Anna paistua muutama minuutti lisää ja liu'uta sitten munakas takaisin lautaselle. Valmis tarjoiltavaksi!
Sekoita salaatin ainekset keskenään kulhossa ja tarjoile salaatti munakkaan kanssa.
Vinkki: Paistinpannun on hyvä olla teflonpannu. Muuten munakas voi käännettäessä tarttua pannuun kiinni. Pannun halkaisijan olisi hyvä olla noin 24 cm ja reunan noin 5-6 cm korkea, sillä oikeanlainen espanjalainen munakas on paksu ja mehukas.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka