Aamupalataide saa lapset syömään kasviksia ja maistamaan uusia makuja: ”Kaikilla on hyvä mieli”

Huomenta Suomessa maanantaina vieraillut aamupalataiteilija Linda Nyberg keksi keinon, jolla lapset on helpompi saada syömään kasviksia ja maistamaan uusia makuja.

Eräänä aamuna Linda Nybergin poika pyysi aamupalakseen kalaa. Hämmentynyt äiti käytti mielikuvitustaan ja askarteli leivästä, kurkusta ja porkkanasta kalan muotoisen aamupalan. Pojan yllättynyt hymy sysäsi alulle aamuja sulostuttavan tradition, jota Nybergin perheessä edelleen noudatetaan.

Nykyään Nyberg esittelee hioutunutta aamupalataidettaan Instagramissa @breakfastformyson-tilillään. Nybergiltä on juuri tullut myös Lautasellinen rakkautta -kirja, jossa perehdytään aamiaistaiteen saloihin.

Päiväkodeissakin aamiaistaidetta lasten kanssa tehnyt Nyberg on huomannut, että lapset on helpompi saada syömään ja maistamaan uusia makuja, kun ruoan asettelee lapsellisella tavalla. Hänen oma poikansa söi jopa raakaa parsakaalia, kun vihannes oli aseteltu härän hiuskarvoiksi.

Nallekarhut ja hiiret tekevät kauppansa

Nyberg kertoo, ettei aamiaistaiteen luomiseen kulu kuin korkeintaan 5–10 minuuttia.

– En mieti, että teen nyt taideteosta, vaan että mulla on nälkäinen lapsi, joka odottaa ja yllättyy ja kaikilla on hyvä mieli, Nyberg luonnehtii.

Aamupalataidetta voi tehdä mistä vain, mitä ruokakaapeista löytyy. Huomenta Suomea varten Nyberg valmisti pöllön rieskasta, tuorejuustosta, salamista, porkkanasta, kiivistä, paprikasta, mustikoista, cashew-pähkinöistä ja iduista. Syötävän hyvännäköinen hiiri puolestaan syntyi päärynästä, jogurtista, vadelmista, mandariineista ja viinirypäleistä.

Nyberg vinkkaa, että yleensä erityisesti nallekarhujen ja hiirten muotoon puetut aamupalat tekevät kauppansa lapsille.

Katso koko haastattelu videolta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.