Jos käytät avokadosta vain puolet kerrallaan, voi toisen puolen säilöminen tuottaa päänvaivaa.
Estääkö vesi avokadoa tummumasta? Testasimme somea kohauttaneen niksin yllä olevalla videolla!
Hedelmän leikattu pinta tummuu helposti ja saa sen näyttämään pilaantuneelta. Tummuminen on kuitenkin luonnollinen reaktio hapettumisesta.
Vaikka avokadon tummunut hedelmäliha voi olla ulkonäöltään luotaantyöntävä, sitä ei kannata heittää pois. Avokado on väristään huolimatta vielä täysin syötävää, vaikka maku saattaa hiukan kitkeröityä.
Ruokaan keskittynyt uutissivusto Delish kirjoitti TikTokissa löytyneestä niksistä, joka estää avokadon ruskistumisen ja pitää hedelmän kauniin vihreänä. Vinkki on äärimmäisen yksinkertainen ja tarvitset siihen vain kypsän avokadon puolikkaan mentävän astian, jossa on vettä.
Katso videolta, kuinka niksi toimi käytännössä!