Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Avokadon käsittelyyn liittyvä moka, johon moni sortuu tietämättään – tätä et ole tullut edes ajatelleeksi!

avokado,-kananmuna
Shutterstock
Julkaistu 29.06.2019 14:05

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Avokadoja leikatessa kannattaa huomio kiinnittää siihen, millaisella veitsellä homman oikein hoitaa. 

Videolla annetaan vinkkejä avokadon pilkkomiseen. 

Avokadojen kypsyttämiseen, leikkaamiseen ja käyttöön löytyy lukuisia vinkkejä ja ohjeita, kuten se, miten avokadon saa kestämään syömäkelpoisena jopa puolen vuoden ajan. Lukuisista vinkeistä huolimatta eräs varsin oleellinen seikka on jäänyt monelta kotikokilta paitsioon.

Jos haluat pitää leikatun avokadon kauniin vihreänä mahdollisimman pitkään, kannattaa huomio kiinnittää siihen, millaisella veitsellä hedelmää oikein käsittelee. Toisin kuin voisi luulla, kaikki veitset eivät ole tähän hommaan yhtä hyviä.

Terävä veitsi on kaiken a ja o

Kokki Hervé Malivert International Culinary Centeristä muistuttaa, että tyypillinen kotoa löytyvä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu veitsi, ei välttämättä ole paras valinta avokadojen pilkkomiseen.

– Metallisen veitsen materiaali voi edesauttaa avokadon hapettumista ja kypsymistä. Keraaminen veitsi on parempi vaihtoehto, Malivert kommentoi Today Food -sivustolle.

LUE MYÖS: Näin käy, jos syöt avokadon päivässä – Jennyn kahden viikon kokeilulla hämmästyttävät seuraukset

Monet metalliset, esimerkiksi rautaa tai kuparia, sisältävät veitset voivat saada avokadon, muuttumaan nopeammin ruskeaksi sen jälkeen, kun hedelmäliha on päässyt kosketuksiin ilman kanssa.

Jos oman veitsikokoelman rajallisuus huolettaa, ei hätää, sillä veitsen terävyys on materiaalia tärkeämpi asia silloin, kun puhutaan avokadon käsittelystä. Kalifornian Kulinaarisen Instituutin pääkokki Sandy Sauter suosittelee käyttämään avokadoa leikatessa tarpeeksi suurta ja terävää veistä, jolla hedelmän saa halkaistua yhdellä ainoalla viillolla.

Mitä vähemmän avokadon pinta rikkoontuu, sitä vihreämpänä hedelmäliha pysyy. 

Lähde: Today   

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto