Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Äiti keksi nerokkaan tavan hyödyntää salaatin uloimpia lehtiä: "En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että näin voi tehdä"

jäävuorisalaatti
Salaatinlehdet kelpaavat yllättäviinkin käyttötarkoituksiin. Shutterstock
Julkaistu 09.02.2020 14:02

Jenna Lakka

jenna.lakka@mtv.fi

Nainen huomasi heittäneensä turhaan pois mitä loistavinta luonnon kelmua – salaatinlehtiä.

Uusiseelantilainen äiti kertoo salaatin uloimpien lehtien soveltuvan kelmun tavoin käytettäväksi ruoan säilytyksessä. Asiasta uutisoi 7news.com.au.

Nainen huomasi esimerkiksi yleensä hetkessä pilaantuvan avokadon säilyvän tuoreena salaatinlehtien avulla.

Avokado säilyi freesinä jopa viikon

Avokado ruskistuu jääkaapissa yleensä nopeasti, erilaisista nikseistä huolimatta. Lisäksi sen maku voi muuttua hieman kitkeräksi.

Äidin törmättyä yllättävään salaatinlehtikikkaan, hän päätti jakaa sen Facebookissa. Nainen julkaisi kuvan tuoreen näköisestä avokadosta, joka hänen mukaansa on ollut jääkaapissa viikon: salaatinlehteen käärittynä.

– Huomasin puolivahingossa heittäneeni pois ensiluokkaista kelmua, hän kirjoittaa.

– Avokado maistui oikein hyvältä tänään aamiaisella.

Naisen mukaan salaatinlehdet pitävät myös esimerkiksi sämpylät tuoreina.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kommentoijat ällistyivät niksistä

Facebookissa naisen päivitystä kommentoineet olivat positiivisesti yllättyneitä vinkistä.

– Voi luoja, kuka olisikaan tiennyt tällaista? Minun pitää koittaa tätä, eräs kommentoija kirjoittaa.

– En ole koskaan tullut ajatelleeksi, että näin voi tehdä, toinen ihmettelee.

– Vau, tämä on todella mahtavaa, kolmas kommentoija hehkuttaa.

LUE MYÖS: Näin saat avokadon kestämään syömäkelpoisena jopa puoli vuotta – kokeilemisen arvoinen niksi ratkaisee turhauttavan ongelman

Lue kaikki lifestyle-artikkelit

 Lähde: 7news.com.au

***

Videolla esitellään 12 kätevää keittiöniksiä.

2:58img

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka