Älä mene lankaan! Yksi seikka juustopaketissa paljastaa, onko parmesaanisi aitoa
Parmesaanipaketti kannattaa tutkia tarkkaan, sillä läheskään kaikki parmesaanina myytävät tuotteet eivät ole aitoa tavaraa.
Ruokakauppojen hyllyt notkuvat toinen toistaan erilaisempia juustoja, ja tämä näky saattaa saada kuluttajien päät pyörälle.
Jos haluat ostaa ruokaasi tai juustolautasellesi aitoa parmesaanijuustoa, kannattaa juustopaketti tutkia tarkkaan. Eräs seikka nimittäin paljastaa, onko juustosi todella sitä mitä luulit ostavasi.
Pelkkä "parmesaani" paketissa ei kerro mitään
Italialainen DOC (Denominazione di Origine controllata) määrittelee sen, missä ja miten parmesaania saa valmistaa. Jos juustosi kuoreen on painettu sanat ”Parmigiano Reggiano”, kyseessä on aito parmesaani.
Tämä tarkoittaa sitä, että millä tahansa muulla nimellä, kuten pelkkä Parmesan tai Reggiano, myytävät juustot eivät ole aitoa parmesaania. Nämä niin sanotusti väärennetyt juustot voivat maistua samalta kuin aidot tuotteet, mutta eivät läheskään aina.
Jos haluat taata ruokasi herkullisuuden, riskiä ei välttämättä kannata ottaa.
Varo valmiita juustoraasteita
Foodbeast-sivustolla suositellaan olemaan tarkkana myös raastettujen tuotteiden kanssa ja raastamaan juusto valmiiden tuotteiden sijaan itse.
Sen lisäksi, että itse raastettu juusto maistuu paremmalta, se myös sulaa ruoissa paremmin kuin pussissa kuivunut juustoraaste.
Itse raastamalla varmistat lisäksi, ettei ruokaasi päädy ylimääräisiä ainesosia, kuten selluloosaa tai turhia lisäaineita.
Lähde: FoodBeast
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa