Tietyt vihannekset ja hedelmät saavat toisensa pilaantumaan nopeasti, jos niitä säilyttää vierekkäin. Pilaantumien johtuu etyleenistä, joka saa hedelmät ja vihannekset kypsymään.
Etyleeniä tuottavat vihannekset ja hedelmät:
- omena
- aprikoosi
- avokado
- kypsä banaani
- cantaloupe-meloni
- kiivi
- mango
- nektariini
- papaija
- passion-hedelmä
- persikka
- persimoni
- päärynä
- luumu
- tomaatti
Älä säilytä yllä mainittuja hedelmiä ja vihanneksia seuraavien kanssa samassa kulhossa:
- raa’at banaanit
- vihreät pavut
- parsakaali
- ruusukaali
- kaali
- porkkana
- kukkakaali
- kurkku
- munakoiso
- vihreät lehtivihannekset
- persilja
- herneet
- paprika
- pinaatti
- kesäkurpitsa
- bataatti
- vesimeloni
- vesikrassi
- lehtimangoldi
Lähde: Huffington Post
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.