Toscanalainen kuskus-leipäsalaatti
Keittoastian voi tämän reseptin kanssa huoletta unohtaa. Tarvitaan vain tuoreita raaka-aineita ja vähän tölkkitomaatteja ja mahtava ateria on valmis.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 2 kuppia kuskusia
- 1/2 kuppia neitsytoliiviöljyä
- 1 punasipuli pilkottuna
- 1 punainen paprika pilkottuna
- 1 keltainen paprika pilkottuna
- 10 kirsikkatomaattia
- 2 kuppia soseutettuja purkkitomaatteja
- yhden sitruunan mehu
- nippu basilikanlehtiä revittyinä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Valmistusohje
Ei keittämistä, ei uunin vahtimista, ei mitään sellaista!
- Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja soseutetut purkkitomaatit isossa kulhossa. Lisää kuskus ja sekoita hyvin.
- Koska reseptissä ei ole keittämistä, on tärkeää että kulhossa on tarpeeksi nestettä. Nesteet toimivat kuskusin "keittoagenttina". Kuskus imee itseensä kaiken nesteen, turpoaa ja saa herkullisen maun.
- Lisää kulhoon punasipulit, paprikat, kirsikkatomaatit ja basilika. Sekoita hyvin. Anna seoksen seisoa jääkaapissa muutaman tunnin, jotta maut yhdistyisivät. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi