Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Toscanalainen kuskus-leipäsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keittoastian voi tämän reseptin kanssa huoletta unohtaa. Tarvitaan vain tuoreita raaka-aineita ja vähän tölkkitomaatteja ja mahtava ateria on valmis.

4 hengelle

  • 2 kuppia kuskusia
  • 1/2 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 1 punasipuli pilkottuna
  • 1 punainen paprika pilkottuna
  • 1 keltainen paprika pilkottuna
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 kuppia soseutettuja purkkitomaatteja
  • yhden sitruunan mehu
  • nippu basilikanlehtiä revittyinä
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Ei keittämistä, ei uunin vahtimista, ei mitään sellaista!

- Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja soseutetut purkkitomaatit isossa kulhossa. Lisää kuskus ja sekoita hyvin.

- Koska reseptissä ei ole keittämistä, on tärkeää että kulhossa on tarpeeksi nestettä. Nesteet toimivat kuskusin "keittoagenttina". Kuskus imee itseensä kaiken nesteen, turpoaa ja saa herkullisen maun.

- Lisää kulhoon punasipulit, paprikat, kirsikkatomaatit ja basilika. Sekoita hyvin. Anna seoksen seisoa jääkaapissa muutaman tunnin, jotta maut yhdistyisivät. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Couscoussalaatti