Kesäinen perunasalaatti nektariinien kera
Kesäjuhliin kuuluu aina pari ruokaisaa salaattia. Tämä versio sopii niin grilliherkkujen oheen kuin nautittavaksi kinkku- tai paahtopaistiviipaleiden kera. Rapeiden kesän ensivihannesten kanssa sopivat yhteen myös hedelmät, kuten nektariinit, tai mansikat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 kg pieniä uusia perunoita
- 1 punainen paprika
- 1 oranssi paprika
- 2 uutta porkkanaa
- 10 kirsikkatomaattia
- 100 g vihreitä papuja
- 100 g sokeriherneitä
- 2-3 nektariinia
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/2 - 1 tl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat, jäähdytä ja kuutioi. Katko papujen ja herneiden kovat kannat ja ryöppää palot nopeasti suolavedessä.
2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kalvot, leikkaa suikaleiksi, kuten myös raaputetut porkkanat. Halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi nektariinit. Sekoita kaikki ainekset yhteen salaattikulhossa.
3. Liruta salaatin päälle öljyä, ripota viinietikka ja suola sekä jauha mustapippuria myllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku