Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kesäinen perunasalaatti nektariinien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäjuhliin kuuluu aina pari ruokaisaa salaattia. Tämä versio sopii niin grilliherkkujen oheen kuin nautittavaksi kinkku- tai paahtopaistiviipaleiden kera. Rapeiden kesän ensivihannesten kanssa sopivat yhteen myös hedelmät, kuten nektariinit, tai mansikat.

4 hengelle

  • 1 kg pieniä uusia perunoita
  • 1 punainen paprika
  • 1 oranssi paprika
  • 2 uutta porkkanaa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 100 g vihreitä papuja
  • 100 g sokeriherneitä
  • 2-3 nektariinia
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 - 1 tl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Keitä perunat, jäähdytä ja kuutioi. Katko papujen ja herneiden kovat kannat ja ryöppää palot nopeasti suolavedessä.

2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kalvot, leikkaa suikaleiksi, kuten myös raaputetut porkkanat. Halkaise kirsikkatomaatit. Viipaloi nektariinit. Sekoita kaikki ainekset yhteen salaattikulhossa.

3. Liruta salaatin päälle öljyä, ripota viinietikka ja suola sekä jauha mustapippuria myllystä.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti