1. Liemi: kiehauta vesi, johon lisäät sokerin, limetin raastetun kuoren sekä puristetun mehun. Keitä, kunnes liemi paksunee hiukan, noin 10 minuuttia.
2. Jaa ogen-melonit kahtia, poista siemenet ja koverra malto joko palloraudalla tai esim. teelusikalla. Varo, että kuoret pysyvät ehjinä, jotta voit käyttää niitä tarjoiluun. Leikkaa ananaksesta kuori, puolita hedelmä ja leikkaa pois puumainen keskusta. Kuutioi malto pieneksi. Jos käytät lisäksi papaijaa tai mangoa, kuori, poista siemen(et) ja kuutioi hedelmä. Poista vesimelonin siemenet ja ota siitä palloja palloraudalla tai lusikalla.
3. Laita hedelmäpalat jäähtyneeseen sokeriliemeen, sekoittele varoen ja pidä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti, mieluummin kauemminkin. Jaa hedelmäsalaatti kuorikulhoihin juuri ennen tarjoilua. Koristele mintunlehdillä.