Heldelmäsalaatti melonikupissa
Alkuperäiseltä nimeltään tämä thaimaalainen raikas hedelmäsalaatti on Ponlamai Namchuam. Salaatin pitää olla kylmässä ainakin tunti ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 hengelle
- 2 pientä ogen-melonia
- (muutkin pienet, makeat melonit käyvät)
- 1 pieni ananas
- (1 papaija tai mango)
- 1/4 vesimelonia
Sokeriliemi
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 limetin kuori ja mehu
- 4 dl vettä
Koristeluun
- tuoreita mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Liemi: kiehauta vesi, johon lisäät sokerin, limetin raastetun kuoren sekä puristetun mehun. Keitä, kunnes liemi paksunee hiukan, noin 10 minuuttia.
2. Jaa ogen-melonit kahtia, poista siemenet ja koverra malto joko palloraudalla tai esim. teelusikalla. Varo, että kuoret pysyvät ehjinä, jotta voit käyttää niitä tarjoiluun. Leikkaa ananaksesta kuori, puolita hedelmä ja leikkaa pois puumainen keskusta. Kuutioi malto pieneksi. Jos käytät lisäksi papaijaa tai mangoa, kuori, poista siemen(et) ja kuutioi hedelmä. Poista vesimelonin siemenet ja ota siitä palloja palloraudalla tai lusikalla.
3. Laita hedelmäpalat jäähtyneeseen sokeriliemeen, sekoittele varoen ja pidä jääkaapissa peitettynä vähintään tunti, mieluummin kauemminkin. Jaa hedelmäsalaatti kuorikulhoihin juuri ennen tarjoilua. Koristele mintunlehdillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku