Mustikka on vitamiinipitoinen terveyspommi, jonka sato näyttää tämän kesän osalta lupaavalta. Mustikat on helppo pakastaa sellaisenaan, mutta myös hilloamista kannattaa kokeilla.
Inari Kettula Suomen Sokeri Oy:stä uskoo, että mustikka löytää tänä vuonna tiensä suomalaisten hillopurkkeihin.
– Siinä auttavat uudet reseptit sekä kasvava tietoisuus siitä, että hillon tekeminen on itse asiassa todella helppoa ja nopeaa. Mielikuvan hikisestä, koko päivän kestävästä hillonkeittourakasta voi heittää romukoppaan. Makoisan hillon keittää hillosokerin avulla jo kymmenessä minuutissa.
Kettula suosittelee mustikkahilloa esimerkiksi maustamattoman jogurtin tai paahtoleivän tai croissantin kaveriksi.
– Lapsuudessani perinteinen mustikkahillo oli ihan ehdoton mumman tekemän kropsun eli pohjalaisen pannukakun päällä!
Jos kaipaat uutta twistiä mustikkahilloon, kokeile esimerkiksi Dansukkerin vaniljaista fenkoli-mustikkahilloa!
Vaniljainen fenkoli-mustikkahillo
500 g mustikoita
tilkka vettä
1 vaniljatanko halkaistuna
1,5 tl fenkolinsiemeniä
250 g Dansukker Hillosokeria
1. Murskaa fenkolinsiemeniä hieman huhmaressa.
2. Mittaa kattilaan mustikat, vesi, vaniljatanko ja fenkolinsiemenet. Kuumenna, kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.
3. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hilloa noin 10 minuuttia. Kerää pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois lusikalla.
4. Nosta kattila liedeltä ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Sekoita hilloa muutaman kerran jäähtymisen aikana.
Poista vaniljatanko.
5. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.