Voiko olla enää helpompaa arkiruokaa? Valmiit raaka-aineet ja minuuteissa uuniin – kokeile vaikka!

kinkkukiusaus_1_D8S1895-Edit (1)

Kinkkukiusaus on suomalaisille tuttua herkkua, joka maistuu koko perheelle. Poimi helppo resepti arkiruokaklassikon valmistamiseen!

Jos vuoden vaihtumisen kunniaksi haluaa palauttaa arkiset klassikkoruoat osaksi koko perheen ruokavaliota, on perinteinen kinkkukiusaus helppo ja herkullinen alku. Helpoimmillaan kinkkukiusaus valmistuu valmiista perunasipuliseoksesta, kinkusta, kermasta, rasvasta, juustokuorrutteesta – ja tietysti mausteista.

– Valmista helppo ja aina maistuva kinkkukiusaus! Tähän voi hyvin käyttää myös valmiita kinkkusuikaleita, Hellapoliisi vinkkaa.

Hellapoliisin kinkkukiusaus

Valmista klassista, suomalaista arkiruokaa: Poimi helppo ja aina maistuva kinkkukiusauksen resepti.

6 annosta

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 kg perunasipulisekoitusta
  • 1 ½ tl suolaa
  • 300 g kinkkusuikaleita
  • 5 dl kuohukermaa
  • 200 g juustoraastetta
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Lisää perunasipulisekoitus ja kääntele hetki.

Mausta suolalla.

Sekoita joukkoon kinkkusuikaleet, kuohukerma ja juustoraaste. Rouhi joukkoon mustapippuria myllystä. Kuumenna kiehuvaksi.

Laita seos uunivuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut väriä ja perunat ovat sopivan kypsiä.

Tarjoa seuraksi raikasta salaattia tai punajuuria.

 



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.