Lihamureke on takuuvarmasti onnistuva klassikkoherkku, joka sopii oivallisesti koko perheen arkiruoaksi.
Ruokabloggaaja Jani Kinnunen innostui valmistamaan klassista lihamureketta – jota hän ei ollut koskaan aiemmin itse tehnyt. Perinteisen naudan jauhelihan sijaan Kinnunen valmisti klassikkoruoan hirvenlihasta.
– Lihamureke kuuluu länsimaiden arkiruokien ikoniksi. Ehkäpä siksi sen tekeminen ei ole käynyt koskaan edes mielessä ellei lasketa niitä hetkiä, kun olen nähnyt sille jonkun mielenkiintoisen toteutustavan. Nyt ruokaidea lähti raaka-aineesta. Meillä oli vajaa kilo sulaa hirven jauhelihaa. Lihapullia en halunnut tehdä. Mieleen tuli lihamureke, mutta siihen jokin juju, Kinnunen kirjoittaa.
Twistiä klassikkoherkku sai bloggaajan hyppysissä italialaisista mauista. Kinnunen kannustaa kaikkia ottamaan helpon reseptin kokeiluun.
– Mureke on periaatteessa vain iso, uunissa kypsennetty lihapulla, joten kaikki, mikä toimii pullissa, luulisi toimivan murekkeessakin, Kinnunen toteaa.
Katso Kinnusen murekeresepti täältä.