Jos rakastat broileria, juustoa ja kermaperunoita, tämä Hellapoliisi Kati Jaakosen loihtima arkiruoka on sinua varten.
Aina ei jaksa kokata pitkän kaavan kautta ja välillä voikin hyvällä omallatunnolla oikaista ruoanlaitossa.
Hellapoliisin takana on suomalainen kokki Kati Jaakonen, jolle arkiruoat ja leivonnaiset ovat sydäntä lähellä. Suurperheen äitinä hän tietää, mitkä maut miellyttävät myös perheen pienempiä.
Kati Jaakosen uunituore teos Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan.
– Itse valmistettu ateria on aina henkilökohtainen lahja sen nauttijalle, kädenjälki, jossa maistuu se fiilis, jolla ruokaa kulloinkin tehdään, Kati toteaa kirjansa esipuheessa.
Kirjassa on mukana tuttuja klassikoita aina lihapullista täytettyihin paprikoihin, mutta myös uusia ideoita arkiruoanlaittoon. Yksi helpoista arkiruokaresepteistä on nopea kermainen broileri-perunavuoka. Se saa makua punaisesta pestokastikkeesta ja täyteläisyyttä kermaperunoista sekä sulatejuustosta.
– Ihana arkiruoka valmistuu nopeasti valmiista kermaperunoista. Löydät tuotteita kaupan eineshyllystä tai pakastealtaasta, Kati vinkkaa.
Katso resepti: Nopea kermainen broileri-perunavuoka
Lue myös: Jätä jauhelihat kauppaan – kun olet maistanut Katin makaronilaatikkoa, et muuta kaipaakaan: "Mehevä ja helppotekoinen"
***
Testa myös suosittu Lyonin kana: