Suomalaiset ovat viime vuosina oppineet hyödyntämään entistä paremmin bataattia ruoanlaitossa. Poimi herkullinen ja helppo resepti pannubataatin valmistamiseen!
Makea ja pehmeä bataatti taipuu loistavasti bataattiranskalaisiksi tai batattikiekoiksi, mutta erityisen hyvin se sopii myös pannulla paistettavaksi, muusimaiseksi lisukkeeksi esimerkiksi pihville. Allt om Mat -sivuston reseptillä bataatti kypsyy herkulliseksi muusiksi juuston ja kerman kanssa.
Kokeile rohkeaksi makoisaa bataattilisuketta!
Pannubataatti
1 rkl voita
2 salottisipulia hienonnettuna
1 tl punaista chiliä hienonnettuna
1 tl valkosipulia hienonnettuna
800 g kuorittua ja silputtua bataattia
2 dl kermaa
1 rkl vihannesfondia
1 dl raastettua emmentaljuustoa
suolaa ja pippuria
Lämmitä voi paistinpannulla.
Lisää pannulle sipuli, chili ja valkosipuli. Ruskista hetki.
Lisää pannulle bataatti, fondi ja kerma. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Lisää joukkoon juusto, suola ja pippuri.
Kaada seos uunivuokaan ja paista sitä 30 minuuttia 175 asteessa.
Anna herkun jäähtyä ja tarjoile!
Lähde: Allt om Mat
Kokeile myös chilisen perunasalaatin reseptiä!
5:00