Jatkossa voit ottaa aikaa pastasi keittämiseen kuuntelemalla sille räätälöityjä Spotify-listoja.
Oletko käyttänyt pastalävikköä väärin? Yllä olevalta videolta näet oikean tavan.
Jääkö pastasi usein raa’aksi tai keitätkö sitä liian kauan? Ongelmaan on nyt hauska ratkaisu!
Suomalaisillekin tuttu pastamerkki Barilla on julkaissut Spotifyssa soittolistoja eri pastamuodoilleen. Soittolistojen tarkoitus on helpottaa kokkaamista: jokainen lista kestää minuutilleen yhtä kauan, kuin kyseisen pastamuodon keittäminen.
Listoja löytyy Barilla Italian Spotify-profiilista kahdeksan. Saatavilla on esimerkiksi Top Hits Spaghetti, Boom Bap Fusilli ja Pleasant Melancholy Penne.
Barillan jakelusta vastaa Suomessa Conaxess Trade Oy, jonka markkinointipäällikö Glenn Grandén kertoo soittolistojen olevan globaalin markkinointitiimin lanseeraama.
– Idea on hieno ja yksinkertainen: jokaisella pastamuodolla on eri keittoaika ja niille on tehty sopivat soittolistat, jolloin kotikokki saa pastasta täydellisen. Jokainen siis onnistuu kokkaamisessa!
Erityisesti nyt korona-aikana pastan suosio ja kotona kokkaaminen on kasvanut, joten soittolistoille on luonnollisesti kysyntää.
Vastaavanlainen lista myös suomeksi?
Copyright (c) 2018 Shutterstock. No use without permission.
Listojen kappaleet ja tyylit vaihtelevat: niiltä löytyy muun muassa Harry Stylesia ja Jay-Z:tä. Jokaiselta listalta löytyy kuitenkin yksi sama ”kappale”, joka on Playlist Timer.
Miesääni kertoo italiaksi olevansa kuunteluajastin, joka pyytää tarkistamaan, missä kohdassa henkilö on menossa soittolistaa.
– Kun kappaleet ovat loppu, pasta on valmista. Hyvää ruokahalua!
Grandénin mukaan kielivalinta johtuu siitä, että soittolistat suunnattiin alun perin Barillan kotimaan, eli Italian markkinoille. Spotifyn käyttö ei kuitenkaan rajoitu vain Italiaan ja kotikokit ovatkin laittaneet listoja soimaan ympäri maailmaa.
– Suomeen saakka tämä on levinnyt somen kautta ja se on saanut todella hyvää huomiota.
Hän väläyttääkin, että palautevyöry on ollut niin positiivista, että tutkinnassa on, jos Suomeen saataisiin vastaavanlainen kampanja. Playlist Timer olisi Suomeen tulevassa versiossa vähintään englanniksi, mahdollisesti jopa suomeksi.
– Aikataulua ei ole tiedossa, mutta toivotaan, että tämän vuoden puolella jotakin tapahtuisi.