Miten valmistuu täydellinen hampurilainen? Huomenta Suomessa kuultiin keskiviikkona burgerikokin tärpit.
Huomenta Suomessa perehdyttiin keskiviikkona herkullisten hampurilaisten anatomiaan. Burger Lovers Finland -yhteisön Mikko Väisänen kertasi lähetyksessä suomalaisten hurahtamista hampurilaisiin.
– Joskus 10 vuotta sitten tapahtui niin, että ruvettiin käyttämään parempia raaka-aineita. Ei laitettu enää pakastepihviä, Väisänen kertoi.
Burgerirakastajaksi tunnustautuva Väisänen kertoo edelleen syövänsä itse hampurilaisia säännöllisesti, vaikkakin vähemmän kuin aiemmin.
– Yhtenä vuonna laskin syömäni burgerit, kunnes lopetin laskemisen sadan kohdalla. Yli sata niitä meni vuodessa.
Lue myös: Karoliina vinkkaa, miten "Mäkkärin herkkuja" voi tehdä kotona – katso nugettien ja valkosipulidipin ohje
"Ehdottomasti ei haarukkaa ja veistä"
Lähetyksessä omat burgerivinkkinsä antoi myös Boneless-ravintolaketjun yrittäjä Dean Lyijynen. Burgerikokki demonstroi muun muassa, miten kootaan täydellinen juustohampurilainen.
Ammattilaiselta tiedusteltiin myös oikeaa tapaa hampurilaisen syöntiin: saako burgerin syödä veitsellä ja haarukalla?
– Ehdottomasti ei haarukkaa veistä. Kaikki muu käy. Se on ehdoton ei, Lyijynen painotti nauraen.
Burgerikokin mukaan hampurilaisen voi syödä sille tarkoitetussa "taskussa" tai sitten ilman taskua.
– Mutta käsin syödään, se on ehdoton!