Burgerimies Akseli Herlevi hakee inspiraatiota nyt F1-maailmasta – Australian innoittama burgeri sisältää ”someraivoaltteinta” hedelmää
Burgerimies-tv-sarjasta ja Naughty BRGR -hampurilaisketjusta tuttu huippukokki Akseli Herlevi etsii inspiraatiota uusiin burgereihin tällä kertaa formuloiden ympärillä vallitsevasta ruokakulttuurista.
Formuloiden maailmaa tutkivaan Formulasirkus-makasiiniohjelmaan liittyy tällä kaudella myös huippukokki Akseli Herlevi, joka tarkastelee osakilpailupaikkojen paikallista katuruokakulttuuria. Herlevi matkustaa C Moren F1-tiimin mukana Australian, Azerbaidzhanin, Unkarin ja Meksikon osakilpailuihin.
Jokaisesta kisaviikonlopusta Herlevi laatii omat, kyseisen maan ruokakulttuurin inspiroimat reseptit yhdessä leipomoyritys Vaasanin kanssa.
Kuuluuko ananas burgeriin?
Ensimmäinen osakilpailu käydään Australiassa, missä myös Herlevi kävi hakemassa inspiraatiota paikallisesta ruoasta.
– Normaalisti Melbournessa laitetaan burgerin väliin punajuurta, mutta itse en, sillä se on aika liukasta tavaraa ja tulee helposti rinnuksille. Ananas on siinä ihan sen takia, että se paitsi kasvaa myös Australiassa, on ananas varmasti ”someraivoalttein” hedelmä, mitä tulee sen käyttöön burgerissa tai pizzassa, Herlevi kommentoi.
Herlevi tahtoo tarjota epäilijöille mahdollisuuden, sillä hänen mielestään ananakselle on ainakin tässä hampurilaisessa paikkansa.
Melbourgr (4 annosta)
4 kpl hampurilaissämpylöitä
n. 600 g rasvapitoista naudan jauhelihaa
4 viipaletta cheddarjuustoa
8 viipaletta pekonia
2 dl majoneesia
1 dl BBQ-kastiketta
4 viipaletta ananasta
4 rkl Tabasco habanero -kastiketta
4 kananmunaa
2 dl jäävuorisalaattia suikaloituna
1 tomaatti
4 tl burgerisuolaa (esim. Naughty BRGR -suola)
Paista pekoniviipaleet rapeiksi. Siirrä syrjään ja sivele BBQ-kastikkeella. Paista ananasviipaleet kuumalla pannulla ja lusikoi habanerokastike niiden päälle imeytymään. Siirrä syrjään. Paista kananmunat pannulla toiselta puoleltaan kypsiksi. Ajoita kananmunan paistaminen pihvien valmistamisen kanssa.
Lämmitä sämpylät uunissa 180 asteessa 3 minuuttia tai paahda niiden sisäpinnat pannulla. Muotoile pihvit ja mausta ne kauttaaltaan burgerisuolalla. Muista painaa keskelle monttu, ettei pihvi pullistu palloksi. Grillaa kuumassa grillissä tai pannulla 3 minuuttia per puoli.
Lisää cheddarviipale pihvin päälle sulamaan ensimmäisen kääntämisen jälkeen. Levitä tällä välin majoneesi sämpylän leikkauspinnoille ja kokoa burgeri reseptin aineksista.
Lue myös: Pizza vai hampurilainen? Jos suomalaiset saisivat valita, tätä roskaruokaa he söisivät loppuelämänsä
Lähteet: Vaasan Oy, Naughty BRGR, C More
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa