Keittiömestari Dani Hänninen kehitteli sähköä säästävän joulumenun. Hänninen kertoi torstaina MTV:n Uutisaamussa vinkkinsä joulunajan kokkailuun ja vinkkasi myös nerokkaan kasviskorvikkeen joulukinkulle.
MasterChef Suomi -ohjelmastakin tuttu, ravintola Wellamon keittiömestari Dani Hänninen suunnitteli sekä aikaa että sähköä säästävän joulumenun. Herkut valmistuivat osana Motivan ja Hävikkifoorumin Astetta rennompi joulu -kampanjaa. Aiheesta kertoo Kuluttajaliitto tiedotteessaan.
Keittiömestari vieraili torstaina MTV:n Uutisaamussa ja antoi vinkkejään joulunajan kokkailuun. Dani vinkkasi muun muassa, miten kinkun saa paistettua kotiuunissa sähköä säästäen.
– Olen sen testannut, niin kyllä siitä tulee aika pirun hyvää. Ei se klassisesta eroa millään tavalla. Voi tehdä sinappihunnun ja laittaa neilikoita päälle, Dani totesi.
Lue myös: Miten paistat joulukinkun? Yksi tapa on nyt asiantuntijan mukaan "kuuminta hottia"
Danin nerokas mukakinkku
Lihaisa joulukinkku ei kuitenkaan maistu kaikille ja kinkun kasviskorvikkeet ovatkin vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan. Niinpä Dani Hännien päätti loihtia niin sanotun mukakinkun, eli kasvisversion joulukinkusta. Kyseessä on sellerikinkku, jonka paistaminen uunissa vie vain tunnin.
– Se on mukulaselleri, joka on paahdettu tunnin ajan uunissa, sen jälkeen kuorittu ja siihen on tehty siirappi-sinappi-korppujauhohuntu. Ja vähän neilikkaa. Oikein maistuvaa!
Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana.
Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12.
Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä.