Keittiömestari Dani Hänninen kehitteli sähköä säästävän joulumenun. Hänninen kertoi torstaina MTV:n Uutisaamussa vinkkinsä joulunajan kokkailuun.
MasterChef Suomi -ohjelmastakin tuttu, ravintola Wellamon keittiömestari Dani Hänninen suunnitteli sekä aikaa että sähköä säästävän joulumenun. Herkut valmistuivat osana Motivan ja Hävikkifoorumin Astetta rennompi joulu -kampanjaa. Aiheesta kertoo Kuluttajaliitto tiedotteessaan.
Lue myös: Miten paistat joulukinkun? Yksi tapa on nyt asiantuntijan mukaan "kuuminta hottia"
Muista! Ruokia voi huoletta laittaa kypsymään uuniin jo sen lämmitysvaiheessa, mikä lyhentää tarvetta pitää uuni päällä. Paista kuumassa uunissa kerralla enemmän tai useampia ruokia yhtä aikaa. Uunin kuumennus vie noin kaksi kertaa niin paljon sähköä kuin sen pitäminen lämpimänä.
Joulukinkun paistaminen uunissa sähköä säästäen
Hänninen jakoi vinkkejään astetta stressittömämpään jouluun torstaina MTV:n Uutisaamussa. Hänninen muun muassa vinkkasi, miten joulukinkun voi valmistaa kotiuunissa sähköä säästäen.
– Otetaan hyvänkokoinen kinkku, joka mahtuu pataan ja kuumennetaan sitä kuumassa uunissa jonkin aikaa. Sen jälkeen tiputetaan vähän lämpöä. Kinkku saa olla pari tuntia uunissa ja jälkilämmöllä kannen alla padassa
Nappaa ohje: Joulukinkku padassa eli patajoulukinkku
Padassa kypsennettäessä kinkku kypsyy vielä pitkään uunin sammuttamisen jälkeen – kinkun lämpö saattaa nousta jopa 10 astetta, joten padan voi jättää uuniin ja uunin huoletta sammuttaa hyvissä ajoin sähkön säästämiseksi.
Miten patakinkku sitten eroaa perinteisestä kinkusta?
Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana.
Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12.
Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä.
– Olen sen testannut, niin kyllä siitä tulee aika pirun hyvää. Ei se klassisesta eroa millään tavalla. Voi tehdä sinappihunnun ja laittaa neilikoita päälle.