Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uskallatko maistaa? Henri Alén ylistää yllättävää grilliruokaa: "Mahtava ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine!"

025 Atria Henri Alen 15.6.2021_san
Henri Alénin loihtima annos naudan sydämestä.Atria
Julkaistu 02.07.2021 08:48

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Henri Alén neuvoo kokeilemaan rohkeasti vähän erikoisempiakin ruhonosia grilliruoaksi.

Keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén suosittelee vaihtelua myös kesän grilliruokiin. Perinteiset grillimakkarat ja muut tutut herkut ovat toki mainioita, mutta Alénin mukaan liharuokien kanssa parasta on, jos pystyy hyödyntämään ruhonosia monipuolisesti. Kokki antoi vinkkinsä Atrian haastattelussa.

Naudan sydäntä grilliin

006 Atria Henri Alen 15.6.2021_san

Henri Alén suosittelee kokeilemaan rohkeasti erilaisia ruhonosia.

Yksi Alénin suosittelemista lihaherkuista on naudan sydän.

– Naudan sydän on mahtava, ja aivan liian vähän käytetty raaka-aine! Siinä on samettinen suutuntuma ja upea, syvä maku. Klassinen tapa valmistaa sydän on keittää sitä tuntitolkulla. Itse pidän sydämestä eniten todella pinkkinä. Lopputulos on tällöin murea ja hieman ankanrintamainen, ylistää Alén.

Ennen grillaamista Alén vinkkaa kuivaamaan sydämen pinnan huolellisesti, ja tekemään rasvapintaan pienet viillot. Sitten sydän suolataan kunnolla, ja pintaan sivellään hieman öljyä. Sydän grillataan nopeasti molemmin puolin, rasvapuolelta aloittaen. Mediumiksi grillattu sydän tarjoillaan ohuiksi viipaleiksi leikattuna.

Naudan sydäntä ei toki ihan jokaisen ruokakaupan valikoimista löydy. Raaka-ainetta kannattaa kuitenkin kysyä oman, hyvinvarustellun ruokakaupan palvelutiskiltä tai kauppahalleista. Sitä voi myös tilata netissä toimivista lihakaupoista.

Lue myös: Kari Aihisen huippusuosittu ohje: Halpa ja niin hyvä grilliruokien lisuke – ei kannata ostaa valmiina kaupasta

***

Jotain kasvista liharuoan kylkeen? Testaa Kari Aihisen ohjetta:

4:02img

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus