Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ei uskoisi, miten valtavan suuri merkitys: Jos haluat pihvistäsi jopa neljä kertaa mureampaa, muista tämä

shutterstock_145058521
Shutterstock
Julkaistu 25.06.2020 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Mahdollisimman murean lopputuloksen takaamiseksi olisi tärkeää kiinnittää huomiota siihen, kuinka liha todella kannattaa leikata.

Videolla Kari Aihinen kertoo parhaat pihvinpaistovinkkinsä. 

America's Test Kitchen tutki, kuinka liha kannattaisi leikata, jotta lopputulos olisi mahdollisimman murea. Myös suomalaiset unohtavat helposti kiinnittää huomiota lihan leikkaussuuntaan. Tärkeintä olisi kiinnittää huomiota siihen, leikataanko liha syiden suuntaisesti, vai niiden vastaisesti.

– Leikkaamistavalla on merkitystä sekä lihakaupassa että kotona, America's Test Kitchenin asiantuntija toteaa.

Leikkaa liha syiden vastaisesti

Testissä arvioitiin sitä, kuinka paljon voimaa vaadittiin sekä syiden suuntaisesti että niiden vastaisesti leikatun lihanpalan puolittamiseen. Selvisi, että parhaimmillaan syiden vastaisesti leikattu liha puolittui jopa neljä kertaa helpommin kuin samasta ruhonosasta syiden suuntaisesti leikattu pihvi. Tämä merkitsee sitä, että syiden vastaisesti leikattu lihanpala on usein syiden suuntaisesti leikattua lihanpalaa mureampi.

– Koneelta vei neljä kertaa enemmän voimaa leikkautua syiden suuntaisesti leikatun palan läpi kuin syiden vastaisesti leikatun palan läpi, asiantuntija kertoo naudan kupeesta leikatulla flank steak -pihvillä toteutetusta testistä.

Näin testi toteutettiin – katso video!

Lue myös: Älä koskaan tee näin lihan marinadille! Pahimmat virheet, jotka voit tehdä grillatessasi

Kesäuusinta: Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran vuonna 2017.

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka