Säästäväinen äiti jakaa vinkit, joilla ruoka säilyy pidempään syömäkelpoisena – teetkö jo näin?
Brittiäiti on tunnettu YouTube-kanavastaan, jossa hän jakaa muun muassa erilaisia säästövinkkejä. Naisen kanavalla on yli 40 000 tilaajaa.
Videolla: Satoja miljoonia kiloja ruokaa menee Suomessakin roskiin vuosittain – mistä apu?
Lara Joanna Jarvis jakoi kanavallaan videon, jossa hän kertoo vinkkejä ruoan säilytykseen. Naisen mukaan niksien avulla ruoka pysyy kauemmin syötävänä, jonka myötä myös rahaa säästyy.
The Sun keräsi yhteen videon parhaimmat vinkit. Lara suosittelee hyödyntämään vinkkejä normaalin arjen lisäksi etenkin nyt, jos ylimääräiset kauppareissut tuntuvat koronaepidemian myötä epämiellyttäviltä. Näitä kikkoja kannattaa kaikkien kokeilla!
Kääri lehtivihannekset talouspaperiin
Lara kehottaa käärimään lehtivihannekset, kuten salaatin ja pinaatin, talouspaperiin.
– Hyvä tapa säilyttää lehtivihanneksia on kääriä ne talouspaperiin. Se imee niistä nesteitä, jolloin ne eivät muutu näivettyneiksi ja homeisiksi, nainen vinkkaa.
Videolla Lara ottaa lehtivihannekset pois pussista ja kaataa ne kahden ristikkäin asetetun talouspaperin päälle. Hän käärii lehtivihannekset paperiin ja laittaa paketin takaisin pussiin, jonka jälkeen koko komeus laitetaan jääkaappiin.
Pakasta niin paljon tuotteita kuin mahdollista
Pakastaminen tunnetusti pidentää ruoka-aineiden säilyvyyttä huomattavasti. Larakin suosittelee pakastamaan niin paljon ruokaa kuin mahdollista. Hän kertoo itse pakastavansa muun muassa leipää, yrttejä, lehtivihanneksia ja jopa hedelmiä.
– Pakastamme aina leipää, vaikka kyseessä olisi vain yksi syömättä jäänyt pala. Viipale laitetaan vain pakastepussiin. Jos haluat pakastaa kokonaisen leivän, viipaloi se osiin ennen pakastamista, Lara neuvoo.
– Hienonnan aina yrttejä ja laitan ne pusseissa pakastimeen. Toinen tapa on laittaa yrttejä öljyyn ja pakastaa ne jääpalamuotissa, nainen sanoo.
Lara kertoo pakastavansa myös esimerkiksi limeä ja jopa banaaneja smoothien tekoa varten.
Säilytä pähkinävoit ylösalaisin
Lara suosittelee säilyttämään pähkinävoit ylösalaisin, jolloin rasva ei erotu muusta tuotteesta. Laran mukaan pähkinävoit pysyvät näin myös pidempään tuoreina.
– On mukavaa, kun voit avata purkin ja levittää voin vaikkapa paahtoleivälle heti, ilman sekoittamista, hän sanoo.
LUE MYÖS: Ethän nosta purkkeja niin vain kaappiin? Näin maapähkinävoi ja Nutella tulisi oikeasti säilyttää
+ Heitä nahistuneet tomaatit ruoan joukkoon
Tämä vinkki ei liity suoraan ruoan säilyttämiseen, mutta se on silti erittäin käyttökelpoinen. Nahistuneita ja vetistyneitä tomaatteja ei tarvitse heittää pois, elleivät ne ole suoranaisesti pilaantuneita.
– Jos tomaattisi näyttävät hieman pehmeiltä ja ryppyisiltä, mutta et halua heittää niitä pois, laita ne esimerkiksi keittoon, paista ne tai tee niistä kastiketta, Lara kehottaa.
Nainen huomauttaakin, että vaikka tomaatit olisivat nähneet jo tuoreimmat päivänsä, niitä voi silti käyttää lukuisin eri tavoin.
Tästä voit katsoa kokonaan Laran julkaiseman videon.
Lähde: The Sun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku