Oletko jo testannut "laihduttajan lasagnea"? Hittiruokaa ylistetään: "Miehenikin rakastui tähän"
Kehuttu karppaajien lasagne ei sisällä lainkaan pastaa, mutta voittaa silti monen mielestä maullaan jopa perinteisen version. Tämä laihduttajien herkku on lasagnen ja moussakan vähähiilihydraattinen hybridi.
Tämä pastaton lasagne on vastaus kaikille niille, jotka haluavat pudottaa painoaan vähähiilihydraattisella ruokavaliolla, mutta eivät tinkiä mausta. Oletko sinä jo kokeillut "lassakaa"?
Lassaka on pastaton lasagne
Alun perin laihduttajien lasagneresepti lähti leviämään karppaajien foorumilta, jossa se nousisuosituimpien reseptien joukkoon. Karppaajat välttelevät ruokavaliossaan ylimääräisiä hiilihydraatteja. Niinpä klassikkoruoka lasagnesta syntyi pastaton versio, jossa lasagnelevyt korvataan kesäkurpitsalla tai munakoisolla. Koska resepti on eräänlainen lasagnen ja moussakan sekoitus, kutsutaan ruokalajia leikkisästi lassakaksi.
Italialaisen ruoan ystäville ajatus pastan korvaamisesta kasviksilla saattaa kuulostaa suorastaa pyhäinhäväistykseltä. On ehkä myös vaikea uskoa, että lopputulos voittaa melkeinpä aidon lasagnen – yllätyimme siitä itsekin reseptiä testatessamme. Näin lassakaa hehkutetaan karppausfoorumilla:
– Tämä oli huippumenestys ja kokeiluja kammoava miehenikin rakastui tähän kympillä! Käytettiin kermaa ja juustoa laitoin varmaan 250 grammaa, mutta oli sen väärti. Vei kielen mennessään!
– Tähän tulee himo! Loistava ajatus itkettää kesäkurpitsat ja munakoisot uunissa. Paljon vaivattomampaa kuin perinteinen metodi. Nyt testasin myös että maku ei yhtään huonone pakastettaessa.
– Aivan huikeaa! Tein kotona, enkä puhunut miehelle enkä pojille sen kummemmin, mitä se sisältää. Ei mennyt kauaa, kun mies vielä kaapi vuoan reunoja. Osu ja uppos.
Katso resepti: Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
Eikö pastaton lasagne innosta? Kokeile Kari Aihisen herkullista lohipastaa:
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"