Avokadopastan tutuksi tehnyt ruokakirjailija ja bloggaaja Hanna Gullichsen on julkaissut versionsa korianteripestosta, joka on yksi hänen suosikeistaan.
Hanna Gullichsen on julkaissut blogissaan oman versionsa korianteripestosta, joka sopii hänen mukaansa myös muiden ruokien kuin pastan maustamiseen.
– Söin ensimmäisen kerran korianteripestoa Rafla-ravintolassa erään keittiömestarin varioimana ja siitä lähtien se on ollut käytössä myös omassa keittiössä, hän kertoo.
Nyt julkaistu resepti on Gullichsenin oma versio suosikkiruoasta ja sitä käytetään myös monissa muissa ruoissa kuin vain pastassa.
– Pestoa voi tehdä suuremman setin kerralla ja maustaa sillä monia eri ruokia, Gullichsen vinkkaa.
Korianteripesto
(resepti: Hanna Gullichsen)
Valmista pestokastiketta tulee n. 2,5 dl
3 ruukkua korianteria
reilu puoli desiä pinjansiemeniä, paahda halutessasi kuivalla kuumalla pannulla
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä, kuori ja paloittele
n. 80 g raastettua parmesaania, eli pari isoa kourallista
n. 1/2 tl suolaa (Maldon toimii kaikessa!)
reilusti mustapippuria myllystä
puolikkaan limetin mehu ja kuori raastettuna
1 vihreä chili paloiteltuna
reilu desilitra oliiviöljyä
Lataa kaikki ainekset tehosekoittimeen, surauta tahnaksi, sattumia saa jäädä. Maista ja mausta tarvittaessa, lisää öljyä jos seos on liian paksua.
Sekoita pesto esimerkiksi vastakeitetyn tuorepastan joukkoon ja tarjoile heti.
Alkuperäisen reseptin löydät Hanna G -blogista.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.