Klassikkopasta valmistuu yhdessä kasarissa alle puolessa tunnissa – testaa Harri Syrjäsen resepti
Kokki Harri Syrjänen julkaisi Instagram-tilillään "tähän mennessä helpoimman" one pot -pastareseptinsä.
Muun muassa Kokkisota-ohjelmasta tuttu kokki Harri Syrjänen on julkaissut Instagram-tilillään seuraajiensa iloksi useita erilaisia one pot -pastareseptejä. Esimerkiksi viime viikolla Syrjänen paljasti reseptin yhteydessä "pyhän kolminaisuutensa" eli takuuvarman makukolmikon, joka "toimii aina".
Tällä viikolla vuorossa on puolestaan kokin omin sanoin "tähän mennessä helpoin one pot ikinä", nimittäin pasta bolognese.
– Tämä klassikko onnistuu myös alle 30 minuutissa, vaikka perinteisesti keitetään useampi tunti. Tämä versio on hieman kirpeämpi ja raikkaampi, Syrjänen kirjoittaa.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Harri Syrjäsen Pasta Bolognese (one pot)
resepti 2–3 hengelle
250 g jauhelihaa
350 g spagettia
1 sipuli
1–2 valkosipulinkynttä
1 tölkki kuorittuja tomaatteja
6–7 dl mietoa lihalientä
pikku nippu tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
Pilko sipuli, valkosipuli ja basilika hienoksi. Ruskista jauheliha oliiviöljysä kasarissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sipuli ja valkosipuli ja ruskista vielä hetki.
Lisää tölkkitomaatit ja painele lusikalla paloiksi, lisää lihaliemi ja kiehauta.
Lisää pasta ja keitä hiljaa 16 minuuttia, kunnes pasta on kypsä. Pyöräytä sekaan basilika, nosta annos lautaselle ja raasta päälle parmesania.
Lue myös: Tämä on Harri Syrjäsen "pyhä kolminaisuus" – kokki vannoo makuyhdistelmän nimeen: "Toimii aina"
Näin mittaat spagetin oikein:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"