Hittiohje! Hanna Sumarin lohiruoka valmistuu vartissa ja "onnistuu vääjäämättä"

Helppo-Lohiresepti_1
Helppoa, nopeaa ja herkullista! Hanna Sumarin lohiruoka valmistuu vartissa. Hanna Sumari

Oletko jo testannut tämän hitiksi nousseen lohiruoan? 

Juontajana ja muun muassa ruokakirjailijana tunnettu Hanna Sumari vinkkasi syksyllä 2021 blogissaan helpon lohireseptin. Hanna kertoi tuolloin tehneensä pitkästä aikaa lohta toscanalaiseen tapaan. Ohjeessa lohelle paistetaan rapea pinta, mutta sisältä kala on mehukas ja juuri sopivan kypsä. 

– Sen seurana on kastike, joka maistuu tomaatille, pinaatille, basilikalle ja parmesaanille. Ruoka valmistuu vartissa, Hanna kirjoitti tuolloin blogissaan.

"Onnistuu vääjäämättä"

Kuva Hannan suosimasta lohiruoasta päätyi sekä hänen blogiinsa että Instagram-sivuille, ja sai kotikokit innostumaan. Hannan toscanalainen lohi valmistuu todella yksinkertaisista raaka-aineista, mikä selittää osaksi ruoan suosiota.

– Paistoaika on reseptin paras puoli. Jos ostat sellaista lohta kuin kuvassa, niin kypsyydestä tulee ihan täydellinen. Lohi ei kuivu, eikä se ole liian raakaa. Ruoka valmistuu yhdellä pannulla about vartissa, Hanna kertoi MTV:lle ja summasi vielä:

– Yhden asian tiedän: Jos sen tekee niin kuin ohjeessa sanotaan, niin ruoka onnistuu vääjäämättä.

Katso myös video: Tässä toinen helppo lohiruoka testattavaksi!

Helppo ruoka lohesta – voit käyttää valmiita kaupan perunoita! 0:56
Näin tehdään välimerellinen lohivuoka.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!