Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hannan nerokas versio pinaattiletuista on arkiruokahitti: "Yksi suosituimmista ohjeista..."

pinaattipannari1
Pinaattipannari valmistuu todella helposti. Kuva: Kaisu Kaplin/Otava. Otava
Julkaistu 31.01.2022 16:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Etsitkö helppoa arkiruokaa? Kurkkaa Maikkarin ruokasivujen arkiruokahitit! Tällä kertaa kokataan koko perheen suosikkia, pinaattipannaria

MTV uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita reseptiarkistostamme. Suosittujen ruokien joukosta löytyy syötävää moneen makuun, niin takuuvarmoja klassikoita kuin uusia hittejäkin. Testaa esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Tällä kertaa kokataan ruokaisaa pannaria pinaattilettujen tapaan!

Nerokas versio pinaattiletuista

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin viime syyskuussa Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon  kesällä julkaistusta Kylmä nakki -ruokakirjasta (Otava, 2021). Kylmä nakki on koottu kahden mukavuudenhaluisen ruoka-alan ammattilaisen toimesta palvelemaan nirsoja lapsia ja heidän perheitään. Ruokaohjeissa hyödynnetään häpeilemättä myös puolivalmisteita, sillä kenenpä ostoslistalle ne eivät kuuluisi.

Kylmä nakki -teoksessa on mukana muun muassa huippusuosittu oje pinaattipannariin. Kyseessä on siis pannukakkuversio perinteisistä pinaattiletuista. 

pinaattipannari2

Pinaattipannari valmistuu todella helposti. Kuva: Kaisu Kaplin/Otava.

– Tämä oli yksi suosituimmista ohjeista, jonka jaoimme Kylmä nakki -Instagram-tilillä. Se sai heti valtaisan kommenttivyöryn ja löysi paikkansa monen perheen arjessa, Kylmä nakki -teoksessa kerrotaan.

Hanna Gullichsen kertoi syksyllä MTV:lle, että idea pinaattipannarin paistamisesta pellillä tuli yhteisön seuraajilta. 

– Jos ei jaksa pannulla paistella, niin heittää vain pellin uuniin! Itse tykkään lämmmittää tätä pannaria seuraavana päivänä leivänpaahtimessa. Saksilla vain leikkaa paloiksi, Hanna vinkkaa.

Tekijöiden mukaan lapsetkin voi ottaa mukaan tämän pinaattipannarin tekoon, sillä tässä ei pienikään kokki saa aikaan kummempaa vahinkoa kuin lattialle tippuneen kananmunan.

– "Helppoa kuin nakki", totesi yksi neljävuotias. 

Nappaa ohje: Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!

Lue myös: Arkiruokahitti! Pirjon nerokas salaatti säilyy jopa pari viikkoa jääkaapissa: "On edullinen"

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka