Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!
Julkaistu
Pinaattipannari on kuin pinaattiletut, mutta helpompana versiona! Pinaattipannarin voit vain lykätä uuniin pellillä. Pinaattipannarin ohje on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021).
Ainekset
- 150 g pakastepinaattia
- 3 kananmunaa
- 7 dl maitoa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- ½ dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Pinaattipannari tehdään näin:
Valmistusaika: 60 minuuttia
Annokset: 8 annosta
- Nappaa pakastepinaatti hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Valuta sulanut pinaatti siivilässä ja painele lusikalla liiat nesteet pois.
- Riko kulhoon kananmunat, lisää maito ja sekoita vispilällä, kunnes munien rakenne menee rikki. Siivilöi jauhot sekaan, lisää suola, oliiviöljy ja pinaatti. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 20 minuuttia.
- Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille, paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Leikkele saksilla sopiviksi suupaloiksi ja tarjoa puolukkahillon kanssa.
Vinkki! Voit korvata maidon kaurajuomalla ja osan vehnäjauhoista sämpyläjauhoilla. Käytä isoa leivinpaperiarkkia, jotta taikina ei pääse ujuttautumaan leivinpaperin alle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa