Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!

pinaattipannari1
Otava

Pinaattipannari on kuin pinaattiletut, mutta helpompana versiona! Pinaattipannarin voit vain lykätä uuniin pellillä. Pinaattipannarin ohje on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021).

Ainekset

  • 150 g pakastepinaattia
  • 3 kananmunaa
  • 7 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Pinaattipannari tehdään näin:

Valmistusaika: 60 minuuttia

Annokset: 8 annosta

  1. Nappaa pakastepinaatti hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Valuta sulanut pinaatti siivilässä ja painele lusikalla liiat nesteet pois. 
  2. Riko kulhoon kananmunat, lisää maito ja sekoita vispilällä, kunnes munien rakenne menee rikki. Siivilöi jauhot sekaan, lisää suola, oliiviöljy ja pinaatti. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille, paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Leikkele saksilla sopiviksi suupaloiksi ja tarjoa puolukkahillon kanssa.

Vinkki! Voit korvata maidon kaurajuomalla ja osan vehnäjauhoista sämpyläjauhoilla. Käytä isoa leivinpaperiarkkia, jotta taikina ei pääse ujuttautumaan leivinpaperin alle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!