Pinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!

pinaattipannari1
Otava

Pinaattipannari on kuin pinaattiletut, mutta helpompana versiona! Pinaattipannarin voit vain lykätä uuniin pellillä. Pinaattipannarin ohje on Hanna Gullichsenin ja Elina Ylitervon kirjasta Kylmä nakki (Otava, 2021).

Ainekset

  • 150 g pakastepinaattia
  • 3 kananmunaa
  • 7 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • ½ dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Pinaattipannari tehdään näin:

Valmistusaika: 60 minuuttia

Annokset: 8 annosta

  1. Nappaa pakastepinaatti hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön. Valuta sulanut pinaatti siivilässä ja painele lusikalla liiat nesteet pois. 
  2. Riko kulhoon kananmunat, lisää maito ja sekoita vispilällä, kunnes munien rakenne menee rikki. Siivilöi jauhot sekaan, lisää suola, oliiviöljy ja pinaatti. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä 20 minuuttia.
  3. Kaada taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille, paista 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Leikkele saksilla sopiviksi suupaloiksi ja tarjoa puolukkahillon kanssa.

Vinkki! Voit korvata maidon kaurajuomalla ja osan vehnäjauhoista sämpyläjauhoilla. Käytä isoa leivinpaperiarkkia, jotta taikina ei pääse ujuttautumaan leivinpaperin alle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.