Kokki Harri Syrjäsen one pot -reseptillä loihdit välimerellisen pastaruoan.
Muun muassa MTV:n Kokkisota-ohjelmasta tuttu Harri Syrjänen ilahdutti Instagram-seuraajiaan jälleen uudella, herkullisella yhden kattilan reseptillä.
Viime viikolla Syrjänen paljasti aasialaisvaikutteisen one pot -pastansa reseptin, tällä viikolla esittelyyn pääsi välimerellinen tomaatti-fetapasta.
– Ottakaa kokeiluun, aivan huikea ja helppo, Syrjänen kehuu naistenpäivän kunniaksi julkaisemaansa reseptiä.
Tämäkin ruoka valmistuu alle puolessa tunnissa.
Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.
Harri Syrjäsen yhden kattilan tomaatti-fetapasta
4 hengelle
300 g suippopaprikaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
(ripaus kuivattua chiliä)
10 dl mietoa kasvislientä
tölkki kuorittuja tomaatteja
350 g pastaa
12 lehteä basilikaa
n. 20 kpl oliiveja
1 rkl kapriksia
200 g fetajuustoa
kourallinen rucolaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Pilko paprika ja sipulit, freesaa tilkassa öljyä kasarissa. Mausta reilulla suolalla ja pippurilla. Ota lautaselle sivuun.
Laita tomaatit kasariin ja survo rikki, lisää kasvisliemi ja kiehauta. Lisää pasta ja keitä 8 minuuttia.
Lisää joukkoon paprika ja sipuli sekä revitty basilika, oliivit ja kaprikset. Keitä 8–10 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää joukkoon fetasta revittyjä paloja.
Nosta annos lautaselle ja laita päälle rucolaa, pyöräytys mustapippuria ja pirskottele oliiviöljyä päälle.