Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!

punajuuri-pestopasta-1-220920_Z724587-Edit-large
Testaa punajuuripestoa levitteenä tai pastan joukossa!MTV
Julkaistu 03.11.2022 07:23

MTV LIFESTYLE

Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin. Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään.

  • Kokonaisvalmistusaika: 20 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 4 annosta
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Punajuuripesto

  • 200 g kypsiä, makeuttamattomia punajuuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl parmesaanijuustoa raasteena
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria myllystä
  • ½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä

Lisäksi

  • 1–2 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 pkt (250 g) tuorepastaa

Koristeluun

  • tuoretta timjamia tai rosmariinia

Valmistusohje

  1. Laita kypsät punajuuret tehosekoittimeen.
  2. Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy, parmesaanijuustoraaste, ripaus suolaa, mustapippuria ja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä.
  3. Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
  4. Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta.
  5. Anna kiehua 2-3 minuuttia. Valuta.
  6. Sekoita punajuuripesto tuorepastan joukkoon ja koristele tuoreella timjamilla tai rosmariinilla.
  7. Tarjoa heti!

Tuoreimmat aiheesta

Pestopasta