Punajuuri-pestopasta – helppo ja nopea!
Julkaistu
Syksyn upeat punajuuret maustavat ihanan pastaruoan ja antavat sille upean värin. Valmista punajuuripesto myös levitteeksi vaikka juhlapöytään.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 20min
- Annosmäärä: 4 annosta
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Punajuuripesto
- 200 g kypsiä, makeuttamattomia punajuuria
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ dl oliiviöljyä
- ½ dl parmesaanijuustoa raasteena
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria myllystä
- ½ dl pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä
Lisäksi
- 1–2 l vettä
- 1 tl suolaa
- 1 pkt (250 g) tuorepastaa
Koristeluun
- tuoretta timjamia tai rosmariinia
Valmistusohje
- Laita kypsät punajuuret tehosekoittimeen.
- Lisää kuorittu valkosipulinkynsi, oliiviöljy, parmesaanijuustoraaste, ripaus suolaa, mustapippuria ja pinjansiemeniä tai cashewpähkinöitä.
- Pyöräytä tasaiseksi tahnaksi ja tarkista maku.
- Kiehauta vesi ja lisää suola ja tuorepasta.
- Anna kiehua 2-3 minuuttia. Valuta.
- Sekoita punajuuripesto tuorepastan joukkoon ja koristele tuoreella timjamilla tai rosmariinilla.
- Tarjoa heti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka