Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Helppo jauhelihakastike – yksi ainesosa takaa entistä herkullisemman lopputuloksen

0:34img
Julkaistu 29.01.2017 17:04
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Spagetin kanssa tarjoiltu jauhelihakastike on yksi suomalaisten arkiruokasuosikeista. Poimi vinkit porkkanaisen jauhelihakastikkeen valmistamiseen!

Perinteiseen jauhelihakastikkeeseen saa mukavasti makua ja vaihtelua lisäämällä kastikkeeseen porkkanaraastetta. Jos et ole vielä kokeillut porkkanaraasteen lisäämistä tuttuun soosiin, kannattaa rohkeasti kokeilla.

Porkkanainen jauhelihakastike

400 g jauhelihaa
1 punasipuli
n. 4 dl tomaattimurskaa 
4 dl porkkanaraastetta
lasi vettä

2 dl kermaa
lihaliemikuutio
suolaa
pippuria

Kuori ja hienonna punasipuli. Raasta porkkanat.

Ruskista jauheliha pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Lisää jauhelihan joukkoon tomaattimurska, punasipuli ja porkkanaraaste. 

Kaada kastikkeen joukkoon lasi vettä ja lihaliemikuutio.

Hauduta 20 minuuttia.

Lisää kastikkeen joukkoon kerma ja anna kiehahtaa.

Tarjoile pastan ja juustoraasteen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Makuja