Etiopialainen jauhelihakastike
Etiopiassa jauhelihakastikkeeseen sekoitetaan vatkattuja munia, jotka tekevät kastikkeesta sakean ja siten ihanteellisen täytteen vaikkapa kasviksille. Mausteista kastiketta tarjotaan myös leivän tai riisin kera. Vahvuutta voit säädellä cayennenpippurin määrällä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 400 g naudan jauhelihaa
- 2 sipulia
- 2 tomaattia
- 2 rkl ruokaöljyä
- 1 rkl voita
- suolaa
- 1 tl chilijauhetta
- 1/4 tl cayennenpippuria
- 1 tl inkivääriä
- 2 munaa
- ½ dl karkeaksi hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipulit. Pane tomaatit puoleksi minuutiksi kiehuvaan veteen ja siirrä ne sitten kylmään veteen. Vedä kuori pois ja leikkaa tomaatit viipaleiksi.
2. Kuumenna öljy ja paistinpannulla. Paista jauheliha murumaiseksi. Sekoita joukkoon hienonnetut sipulit ja tomaattiviipaleet ja mausta suolalla, chilijauheella, cayennenpippurilla ja inkiväärillä.
3. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Vatkaa munat ja sekoita ne kastikkeeseen. Hauduta vielä 3-4 minuuttia ja lisää persilja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"